Ομάδα Επικοινωνίας

ΜΑΡΙΑ ΚΩΦΟΚΩΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Μαρία Κωφοκώτσιου είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και είναι 20 ετών. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” και τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα σχολικά αλλά και φοιτητικά της χρόνια έχει συμμετάσχει σε μοντέλα προσομοίωσης του ΟΗΕ ως διπλωμάτης, προσέφερε όμως και εθελοντικά σε παρεμφερή συνέδρια και εκδηλώσεις. Ανυπομονεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ΜΡΔ 2022 και ελπίζει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις που επιφυλάσσει η επιστροφή στη δια ζώσης διεξαγωγή.  

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η Δέσποινα Φρονιμοπούλου είναι 20 ετών, η γενέτειρά της είναι το Κιλκίς και σπουδάζει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δηλώνει ενθουσιασμένη που θα συνδράμει στο φετινό ΜΡΔ ως μέλος της ομάδας επικοινωνίας. Από το 2017 συμμετέχει ενεργά σε διάφορες προσομοιώσεις του ΟΗΕ και σε διαγωνισμούς ρητορικής (debating) στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το 2019 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα διεθνούς διπλωματίας στη Γερμανία ( GLOBAL IN FELLOWSHIP ). Επίσης, είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας νέων της ΕΕ στη χώρα και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας σε προσομοίωση μαθητών του ΟΗΕ (TMUN 2019). Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε για την προσομοίωση “Thracing on MIC: Model International Crises” ενώ υπήρξε και Speakers’ Coach της Οργανωτικής Ομάδας του TEDxUniveristyofMacedonia 2022. Παράλληλα, γράφει για τοπικές εφημερίδες και διαδικτυακά Blog και δίνει συνεντεύξεις για την αξία της διπλωματίας και της ρητορικής.  

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΦΙΝΗ

υπευθυνη εθελοντων

Η Ασπασία Κυριαφίνη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι 18 ετών. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια “Ο Απόστολος Παύλος” και είναι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των γυμνασιακών και λυκειακών της χρόνων έχει προσφέρει εθελοντικά σε παρόμοια συνέδρια και εκδηλώσεις. Είναι ενθουσιασμένη που της δίνεται η ευκαιρία να παρέχει τις υπηρεσίες της στο ΜΡΔ 2022 και δηλώνει πανέτοιμη για κάθε πρόκληση που ενδέχεται να συναντήσει.  

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

υπευθυνη εθελοντων

Η Μαργαρίτα Χρήστου γεννήθηκε στην Αθήνα μεγάλωσε όμως στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια “Ο Απόστολος Παύλος”, είναι 20 ετών και φοιτήτρια στο τμήμα Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις του ΟΗΕ στο παρελθόν ως διπλωμάτης και ως εθελοντής. Τώρα είναι λοιπόν έτοιμη να προσφέρει την βοήθεια της στην ομάδα των εθελοντών καθώς και να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.  

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ

υπευθυνοσ εθελοντων

Ο Ορέστης Κατσανεβάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι 19 ετών. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” και δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στις τάξεις της 3ης γυμνασίου και της 1ης λυκείου συμμετείχε σε μοντέλο προσομοίωσης του ΟΗΕ ως διπλωμάτης. Ανυπομονεί να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του στο ΜΡΔ 2022 για την πραγμάτωση ενός επιτυχημένου συνεδρίου.    

ΜΑΡΙΑ ΝΙΤΣΑ

υπευθυνοσ εθελοντων

Η Μαρία Νίτσα είναι 18 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2022 αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» και πλέον είναι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έζησε για πρώτη φορά την εμπειρία του ΜΡΔ ως διπλωμάτης το 2016-την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του συνεδρίου- και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά συνέδρια και προσομοιώσεις του ΟΗΕ στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ως μαθήτρια ήταν μέλος της ομάδας ρητορικής του σχολείου της και συμμετείχε στους αντίστοιχους ρητορικούς αγώνες. Ανυπομονεί να ζήσει την εμπειρία του ΜΡΔ δια ζώσης και πάλι και να θυμηθεί την ένταση του συνεδρίου, αυτή τη φορά ως μέλος της ομάδας εθελοντών.    

ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΣΩΛΗΝΑΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ευρυδίκη Σωληναρά είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τα λυκειακά της χρόνια, ανακάλυψε το πάθος της, τη διπλωματία, μέσα από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμα ακαδημαϊκά ελληνικά και ξενόγλωσσα συνέδρια, αγώνες ρητορικής ως μέλος της κριτικής επιτροπής καθώς και σε προσομοιώσεις παγκόσμιων και περιφερειακών οργανισμών, όντας εκπρόσωπος χώρας και μέλος του προεδρείου.

Έχει εκπροσωπήσει την αποστολή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας νεολαίας «ENTER! Youth Week» και στη συνέχεια η συμμετοχή της διακρίθηκε, καταφέρνοντας να ενσωματώσει τις προτάσεις της ελληνικής αποστολής στο επίσημο συμπέρασμα του Συμβουλίου των Υπουργών. Επιθυμεί να εμβαθύνει τις γνώσεις της στον τομέα των στρατηγικών σπουδών, της επικοινωνίας καθώς και της δημόσιας διπλωματίας και ευελπιστεί να το καταφέρει, από τη στιγμή που βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο σπουδών της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Από το 2018 έχει αναλάβει ενεργά τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέας του Ομίλου UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και τον τελευταίο χρόνο τον συντονισμό και την οργάνωση της νεοσύστατης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης και κατάρτισης νέων , infoyouth.gr, μια πρωτοβουλία του ομίλου στον οποίο ανήκει, η οποία τελεί υπό έγκριση και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναλαμβάνει, ακόμη, τον ρόλο της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στη διοργάνωση του TEDxUniversityofMacedonia ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στην διεύθυνση Ευρωπαϊκών Εξωτερικών Σχέσεων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την ίδια να αποτελεί μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής έπειτα από δύο χρόνια συμμετοχής στην ομάδα των προεδρείων. Συγκεκριμένα, είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την ελληνική έκδοση της διοργάνωσης. Ανυπομονεί να προσφέρει τις γνώσεις αλλά και τις υπηρεσίες της για μια αξέχαστη και καινοτόμα εμπειρία, προσαρμοσμένη στις νέες συγκυρίες!

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Βογιατζή Αναστασία-Δήμητρα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης των Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και απόφοιτη του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Το πάθος και η αγάπη της για την ρητορεία και την επιχειρηματολογία έχουν θέσει την αφετηρία από τα γυμνασιακά χρόνια καθώς έχει συμμετάσχει από τότε σε ποικίλους και πολυάριθμους αγώνες ρητορικής και αντιλογίας καθώς και σε διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας και αργότερα σε ακαδημαϊκά ελληνικά και ξενόγλωσσα συνέδρια, με διακρίσεις. Έχει εκπροσωπήσει την περιφέρεια της στην ΚΒ’ Σύνοδο της Βουλής των εφήβων το 2017, ενώ διατέλεσε κεντρική αγορήτρια-ομιλήτρια της Επιτροπής του Πολιτισμού. Ωστόσο, οι δράσεις της επεκτείνονται και στον τομέα της επιχειρηματικότητας και του εθελοντισμού λαμβάνοντας μέρος σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων και διατελώντας ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού της AIESEC στον τομέα των πωλήσεων και των διαφημίσεων. Ενεργή συμμετοχή, βέβαια, λαμβάνει και στον γραπτό τύπο από τα σχολικά της χρόνια στην έντυπη εφημερίδα του σχολείου της, μέχρι και σήμερα σε νεανικές διαδικτυακές εφημερίδες που αφορούν κυρίως πολιτικά και διπλωματικά θέματα. Για εκείνη το συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» αποτελεί μία νέα καινοτόμα εμπειρία και εγκαρτερεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ομάδα Επικοινωνίας της οποίας και αποτελεί μέλος!

ΑΝΝΑ ΚΕΛΠΗ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Άννα Κέλπη είναι 18 χρόνων, απόφοιτος των εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος”. Είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα τελευταία σχολικά της χρόνια συμμετείχε στα μαθητικά μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών ως διπλωμάτης στο συνέδριο “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη “, 2016-17  αλλά και ως εθελόντρια τα επόμενα χρόνια. Με τη συμμετοχή της φέτος ανυπομονεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα επικοινωνίας.

ΜΑΡΙΑ ΚΩΦΟΚΩΤΣΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Μαρία Κωφοκώτσιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι 18 ετών. Είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε όλα της τα γυμνασιακά και λυκειακά χρόνια έχει συμμετάσχει σε μοντέλα προσομοίωσης του ΟΗΕ ως διπλωμάτης, προσέφερε όμως και εθελοντικά σε παρεμφερή συνέδρια και εκδηλώσεις. Ανυπομονεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ΜΡΔ 2020 και ελπίζει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις που επιφυλάσσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Κατερίνα Μπουφίδου είναι 18 χρονών, απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου Δελασάλ. Είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα της Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρότι το αντικείμενο σπουδών της απέχει από τον χώρο της διπλωματίας, έχει ασχοληθεί με τα μαθητικά μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς έχει συμμετάσχει ως διπλωμάτης στο συνέδριο “Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη”, 2017, καθώς επίσης και σε αντίστοιχο γαλλόφωνο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Γκρενομπλ της Γαλλίας (ΜFGNU 2018 Grenoble, France). Παράλληλα μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου της αφιερώνει στον αθλητισμό, καθώς παίζει 9 χρόνια βολλευ και αγωνίζεται με την γυναικεία ομάδα των Πρωταθλητών Πεύκων. Χάρη στην καλή γνώση ξένων γλωσσών και στην επικοινωνιακή της ευχέρεια ανυπομονεί θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την ομάδα επικοινωνίας με στόχο την προώθηση του συνεδρίου και την ομαλή διεξαγωγή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΪΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Χάιτας είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων με μετεκπαίδευση στο Marketing. Κατάγεται από την Ξάνθη, και απασχολείται επαγγελματικά ως σύμβουλος Ιατρών και Οδοντιάτρων στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος. (Ιατρικό και Οδοντιατρικό Management & Marketing). Δραστηριοποιείται επίσης ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός τα τελευταία χρόνια με θεματολογία από το χώρο της Ιατρικής και της Υγείας. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο χώρο της Οικονομίας και τη Ιατρικής καθώς και η περαιτέρω διερεύνηση στο συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που αποτέλεσε και το έναυσμα μέσω της αρθρογραφίας, να είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Polls and Politics, ενός ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης. Στα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του εντάσσονται η μουσική, το τένις και τα ταξίδια.

Ομάδα Δημοσιογραφίας

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΟΝΤΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Η Χριστίνα Λιόντη γεννήθηκε στις  31 Αυγούστου 2000 στη Φλώρινα. Έλαβε γενική μόρφωση στο Γυμνάσιο Μελίτης και στο 30 Γενικό Λύκειο Φλώρινας όπου και αποφοίτησε με Άριστα(19,4). Κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές της, αρθρογραφεί σε δύο περιοδικά(Max Mag,City Vibes).Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Σε επίπεδο στοιχειώδους επικοινωνίας γνωρίζει Ρωσικά.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΒΟΗΘΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑΣ

Ονομάζεται Ηλιάδης Αργύρης, βρίσκεται στο εικοστό έτος της ηλικίας του και διανύει το τρίτο έτος των σπουδών του με αντικείμενο την Δημοσιογραφία. Με αφετηρία το 2016, άρχισε να ασχολείται με τον κόσμο των προσομοιώσεων με εναλλασσόμενους, κάθε φορά, ρόλους. Αποτελώντας κομμάτι του «Μαθητές σε
Ρόλο Διπλωμάτη» για τέταρτη χρονιά, με συνοδοιπόρο την κα. Λιόντη, θα επιμεληθεί την δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου. Όπως δηλώνει, «Στόχος μας η πολύπλευρη παράθεση των απόψεων που θα ακουστούν κατά τις μέρες των συνεδριάσεων, αλλά και η άρτια πληροφόρηση του κοινού μέσα από έναν μεστό δημοσιογραφικό ρόλο».

ΝΑΖΙΑ ΑΖΙΜ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Νάζια Αζίμ γεννήθηκε το 1997 στο Αφγανιστάν και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των πέντε ετών. Πήγε σε ελληνικό σχολείο και τώρα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική των κρατών και ιδιαίτερα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της στο χώρο της επίλυσης συγκρούσεων. Τα χόμπι της είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η άθληση.

ΣΟΦΙΑ ΔΑΣΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Σοφία Δάσιου είναι 21 ετών και είναι φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ,στο τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την δημοσιογραφία. Της αρέσει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφώντας ενώ παράλληλα συμμετέχει στην εθελοντική οργάνωση φοιτητών ESN (Erasmus Student Network) . Ασχολείται με την στήλη των συνεντεύξεων στα διαδικτυακά περιοδικά MaxMag.gr και Mikrofwno.gr ενώ στο Polls And Politics είναι μέλος της στήλης που πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα.

ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι ένας 18χρονος απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” και πλέον φοιτητής του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά το Λύκειο έχει συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια ως διπλωμάτης και δημοσιογράφος και είναι έτοιμος να επανέλθει εν δράσει ως φοιτητής. Είναι λάτρης της γλώσσας κι έτοιμος να στελεχώσει την δημοσιογραφική ομάδα, ενημερώνοντας το ευρύτερο κοινό για τις συζητήσεις του συνεδρίου και τους λόγους των μαθητών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Γιάννης Καραμούστος είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικών , διανύοντας το 3ο έτος . Έχει ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα , ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε μερικά όπως στην προσομοίωση της Ευρωπαικής Τράπεζας , ενώ τους τελευταίους μήνες είναι ενεργός αρθρογράφος στην ομάδα polls and politics , και πιο συγκεκριμένα στην οικονομική στήλη . Παράλληλα , έχει γνώσεις αγγλικής και γερμανικής γλώσσας και τον ενδιαφέρει η απόκτηση νέων πληροφοριών και για αυτόν τον λόγο συμμετέχει συχνά σε συνέδρια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Γιώργος Τερζόπουλος κατάγεται από την Κατερίνη, είναι 20 χρονών και διανύει το τρίτο έτος σπουδών του στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αρθρογραφεί στην πολιτική στήλη του Polls and Politics, όπου ασχολείται με τα προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η σύγχρονη δημοκρατία. Έχει ασχοληθεί με πολιτικές προσομοιώσεις στο παρελθόν και συγκεκριμένα συμμετείχε στην προσομοίωση Ευρωπαϊκής Ένωσης MEU Scotland 2019. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και παράλληλα επιδιώκει την εξέλιξη των γνώσεων του στη γερμανική γλώσσα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Χρήστος Λειβαδίτης είναι φοιτητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), με κατεύθυνση Οικονομικά & Διεθνείς Επιχειρήσεις. Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και βουγλάρικη γλώσσα, ενώ είναι άριστος χειριστής Η/Υ. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στην TIF HELEXPO, και ειδικότερα στο Τμήμα Διεύθυνσης Εκθέσεων, γραφείο Detrop Boutique-Artozyma. Είναι αρθρογράφος στην οικονομική στήλη του Balkans in-site,
παρατηρητηρίου των Βαλκανίων, της ενημερωτικής ιστοσελίδας Polls and Politics. Πέραν της αρθρογραφίας, έχει ιδιαίτερη κλίση προς τον αθλητισμό, με συμμετοχή σε ομάδες πετοσφαίρισης (9 χρόνια) και καλαθοσφαίρισης (2 χρόνια), καθώς επίσης και σε σκακιστική λέσχη (3 χρόνια), με ατομικές διακρίσεις σε τοπικούς αγώνες.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΚΛΟΠΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ανδρομάχη Σκλόπη είναι 20 χρονών, απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Από νεαρή ηλικία ο αθλητισμός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της και στην εκπαίδευση της, έχοντας λάβει και αρκετές διακρίσεις. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και έχει άριστες γνώσεις στην πληροφορική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, της Βουλής των Ελλήνων και σε ρητορικούς αγώνες ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη επικοινωνίας και υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει εργαστεί ως γραμματέας και έχει ασχοληθεί αρκετά με την επίβλεψη, τη δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία παιδιών. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και παίζει βόλλεϋ.

ΑΝΘΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ

Υπεύθυνη Δημοσιογραφικής Ομάδας & Αρχισυνταξίας

Η Ανθή Ποζατζίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση την επικοινωνία.  Έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις συνεδρίων ως δημοσιογράφος στο SimUnesCO, βοηθός αρχισυνταξίας και αρχισυντάκτρια στο Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη (ΜΡΔ), αρχισυντάκτρια, στο Αγώνες Ρητορικής Τέχνης (ΑΡΤ) και ως αρχισυντάκτρια στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων του Afixis (ΜΒΕ). Παράλληλα, αρθρογραφεί σε μία εφημερίδα σχετικά με διάφορα θέματα. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και βασικά Ισπανικά και δηλώνει λάτρης των τεχνών και ιδιαίτερα του κινηματογράφου, της μουσικής και της λογοτεχνίας, ενώ για το μότο της είναι πως «Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν».

Ανναογλου Μαργαριτης

ΥπεύθυνΟΣ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Ο Αννάογλου Κουτσός Χρυσοβαλάντης Μαργαρίτης φοιτά στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ενδιαφερόταν για την δημοσιογραφία και την δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων. Αγαπά την μουσική και έχει φοιτήσει για 6 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις παρόμοιες με το ΜΡΔ ως μέλος της Δημοσιογραφικής Ομάδας. Τέλος, εδώ και 4 χρόνια διευθύνει τον δικό του ενημερωτικό ιστότοπο που καλύπτει διεθνή γεγονότα, ταξίδια και πολλά άλλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ_

Γλυκερία Λουνή

Ονομάζομαι Γλυκερία Λουνή και είμαι 21 ετών. Κορίτσι της πόλης, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σπουδάζω στην Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και φιλοδοξώ να γίνω δικαστής. Λατρεύω τη μουσική, τα βιβλία και μία μεγάλη κούπα καφέ. Μιλώ αγγλικά, γαλλικά και σκοπεύω να επεκταθώ και στα ιταλικά. Ασχολούμαι εδώ και 15 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι πέρα από συνήθεια έχουν γίνει μια αγαπημένη διασκέδαση. Κυνηγώ μανιωδώς τα συνέδρια που σχετίζονται με τις σπουδές μου, ενώ λατρεύω και κάθε είδους διαγωνισμό. Έχω υπάρξει αρθρογράφος σε νεανικό blog, έχω συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και πέρσι ήμουν κριτής στους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Έχω εργαστεί σε διαφημιστική εταιρία και σε βιβλιοπωλείο, γεγονός που με έχει κάνει πιο επικοινωνιακή. Θεωρώ πως η εξωτερίκευση των σκέψεων μας στο χαρτί είναι η καλύτερη έκφραση τω συναισθημάτων μας.

Γραμμουστιάνου ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Η Αθανασία Γραμμουστιάνου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Το μάρκετινγκ, η επικοινωνιολογία και οι δημόσιες σχέσεις είναι μερικά από τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα. Εργάζεται ως συντάκτρια σε μία ιστοσελίδα κοινωνικού περιεχομένου. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχες προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών ως δημοσιογράφος και έχει αγαπήσει τον θεσμό αυτό αφήνοντας της την πιο γλυκιά ανάμνηση.

Παπαδημητροπούλου ΑΝΝΑ

Η Άννα Παπαδημητροπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δημοσιογραφία στη Ψηφιακή Εποχή». Συμμετείχε σε διάφορες προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχει ασχοληθεί με αγώνες ρητορικής τέχνης και επιχειρηματολογίας ως διαγωνιζόμενη και πλέον ως κριτής. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό σε διάφορες εκφάνσεις του και πρόσφατα με τη διδασκαλία και γλωσσική ένταξη των προσφύγων. Την ενδιαφέρει σημαντικά οτιδήποτε αφορά τις τέχνες, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το blogging.

ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η Αλεξάνδρα Παύλου είναι 20 ετών και κατάγεται από την Κύπρο. Τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει στη Θεσσαλονίκη και φοιτά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση Δημοσιογραφίας. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική, το πιάνο και το τραγούδι. Η επιλογή της να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και την πολιτική, προήλθε από την συμμετοχή και την επιλογή της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΚΑ’ Συνόδου Βουλής των Εφήβων. Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια, όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, αλλά και στη Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Βουκουρέστι. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Τη χαρακτηρίζει η δυναμικότητα και η ευθύτητα της, αλλά και η αγάπη που έχει για την πολιτική.

ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ονομάζομαι Ελένη Καλογερίδου και κατάγομαι από τη Θήβα. Είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο Τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ. Με τη δημοσιογραφία ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, επιχειρώντας να συνδυάσω τα δύο αντικείμενα που με ενδιαφέρουν. Η αγάπη μου για τις ξένες γλώσσες και την πολυπολιτισμικότητα με έχει ωθήσει στην εκμάθηση της αγγλικής, της γερμανικής και της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας. Παράλληλα, στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη φωτογραφία και το kick boxing.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ_

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Αντωνιάδης Στέφανος γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1999 και είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά τα τελευταία 6 χρόνια, ωστόσο επαγγελματικά ασχολείται τα τελευταία τρία με το εύρος της δουλειάς του να ποικίλει από την κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων και συναυλιών μέχρι γάμους βαφτίσεις και ατομικές φωτογραφίσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναλάβει φωτογραφικές δουλειές από την 7η και 8η «Ημέρα με τα Χρώματα», την κατασκήνωση Ελαιώνες, καθώς επίσης,  και τα περσινά ΜΡΔ και ΑΡΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΥΙΔ

Ο Γεώργιος Δαυίδ Αποστολίδης είναι 20 χρόνων και σπουδάζει στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια σαν χόμπι, ειδικότερα με θέματα το urban, street και architecture. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύει σε εκδηλώσεις και βαφτίσεις. Έχει συμμετάσχει στο προηγούμενο ΜΡΔ και ΕΛΑΡΤ. Στο μέλλον, θέλει να ασχοληθεί με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, την ανάλυση δεδομένων και την ανάπτυξη εφαρμογών.

ΣΑΑΝΤ ΙΩΣΗΦ

Ο Ιωσήφ Σαάντ είναι 18 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με τους υπολογιστές και τη φωτογραφία. Αργότερα, άρχισε να ασχολείται και με την επεξεργασία εικόνας και βίντεο. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει συμμετάσχει ως φωτογράφος σε πολλά συνέδρια τύπου MUN, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Φέτος, θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα συμμετάσχει στο ΜΡΔ.