Βία Κατά των Γυναικών

της Ιωάννας Στογιαννάρη

Στην επιτροπή για την καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών, η συζήτηση ξεκίνησε μέσα σε κλίμα ανυπομονησίας. Οι διπλωμάτες –πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια διοργάνωση σαν αυτή, παρουσιάστηκαν και άκουσαν τους κανόνες. Το άγχος τους ήταν ευδιάκριτο, φανερός ήταν όμως και ο ενθουσιασμός τους.  Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν οι επίσημες διαδικασίες και οι διπλωμάτες σε ανοιχτή συζήτηση άρχισαν να παραθέτουν τις απόψεις τους για τα διαφορετικά είδη βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η εκπρόσωπος της Αλγερίας δήλωσε πως η χώρα, παρότι μουσουλμανική, έχει αποβάλει τις βάρβαρες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος και έχει κάνει σημαντικά βήματα για να εκσυγχρονιστεί. Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της Τουρκίας, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ίδια ως χώρα, για την εδραίωση του σεβασμού στις γυναίκες του μουσουλμανικού κόσμου. Η εκπρόσωπος του Μπαγκλαντές, ανέφερε ως αίτια της βίας έναντι των γυναικών στη χώρα της, τον υπερπληθυσμό και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Παρόλο που είναι γεγονός ότι τα επίπεδα της βίας κατά των γυναικών διαφέρουν ανά χώρα, παρατηρούνται περιστατικά βίας παγκοσμίως. Στο τέλος της πρώτης ημέρας οι διπλωμάτες είχαν μόλις αρχίσει να ξεδιπλώνουν τα επιχειρήματα τους και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η συνέχεια έπεται συναρπαστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *