Τελετή Λήξης ΜΡΔ 2019: Όλα όσα συνέβησαν την τελευταία ημέρα της μαθητικής προσομοίωσης

αναρτήθηκε σε: Τα Νέα του ΜΡΔ | 0

Την Τελετή Λήξης συντόνισε φέτος, η δημοσιογράφος. Η ίδια μίλησε για τη Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη” 2019, που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων και πως θα πρέπει όλα τα νέα παιδιά μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν ώστε να λαμβάνουν γνώσεις και εφόδια για το έργο της διπλωματίας.

Η δημιουργός και συντονίστρια αυτής της μαθητικής προσομοίωσης, κ. Παρούλα Νάσκου Περρράκη καλωσόρισε γονείς, μαθητές και καθηγητές και συγκινημένη μίλησε για το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, που γνωρίζει η διοργάνωση όσο παίρνουν τα χρονιά.

Καλεσμένη ήταν και η ευρωβουλευτής κ. Σπυράκη, η οποία μαζί με τον ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο δώρισαν σε μαθητές και φοιτητές την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ευρωκοινοβούλιο και τις Βρυξέλλες, ώστε να γνωρίσουν το έργο τους από κοντά. Μάλιστα ο κ. Κυμπουρόπουλος ευχήθηκε με ένα βίντεο σε μαθητές και φοιτητές να συνεχίσουν να διαπρέπουν στον τομέα της διπλωματίας, ως ένα εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική ζωή τους.

Στη συνέχεια της Τελετής Λήξης απονεμήθηκαν στους μαθητές τα ‘Βραβεία Διπλωματίας’. Στην Επιτροπή για τη “Γυναικά Πρόσφυγας” απονεμήθηκε το βραβείο διπλωματίας στον μαθητή Παπαζήκο. Ο Μήτρου Ευστάθιος έλαβε το βραβείο για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή για το “Δικαίωμα στην Εκπαίδευση σύνθεση Α’”. Μεταξύ άλλων το Προεδρείο της Επιτροπής για την “Ισότητα ενώπιον του νομού” παρέδωσε το βραβείο διπλωματίας στον μαθητή Πετρέλη Παναγιώτη για την άψογη παρουσία του ως διπλωμάτης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη συμμετοχή των μαθητών στο ταξίδι στις Βρυξέλλες. Ως τακτικοί επιλέχθηκαν οι μαθητές Αθανασιάδου, η Χρυσοβαλάντου, η Παπαθανασίου, η Πολίτη, ο Φανούλης και άλλοι. Επίσης, από τους μαθητές δημοσιογράφους κληρώθηκαν ο Κυρεζόγλου Λάζαρος και η Μπόκαρη Ξανθίππη.

Στο τέλος, η οργανωτική επιτροπή και η κ. Παρούλα Νάσκου Περρράκη ανακοίνωσαν τα ονόματα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ και του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της επόμενης χρονιάς και με μεγάλη χαρά προσκάλεσαν τους μαθητές να δώσουν ραντεβού για το επόμενο Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2020.

Της Αθανασίας Γραμμουστιάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *