Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της Ουγγαρίας από την Επιτροπή για την Απαγόρευση των Φυλετικών Διακρίσεων

Ο Μακαγιός Γιώργος είναι μαθητής Β’ Λυκείου και στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη” 2019 εκπροσωπεί την Ουγγαρία στην Επιτροπή για την Απαγόρευση των Φυλετικών Διακρίσεων. Μαζί με το συμμαθητή του Γιώργο Κουγιαγκά, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο φετινό ΜΡΔ, έχουν γράψει το βιβλίο «Εκκλησίες του Τυρνάβου – Οδοιπορικό στις εκκλησίες της δεύτερης Ιερουσαλήμ».

Έχεις συμμετάσχει ξανά σε μαθητικά συνέδρια, όπως το “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη”;

“Είναι η πρώτη μου φορά στο συνέδριο “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη”, αλλά έχω συμμετάσχει στο MFGNU2019, αντίστοιχο με το ΜΡΔ, στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και ήμουν στην Επιτροπή για τη διατήρηση της Ειρήνης. Ήταν φοβερή εμπειρία, καθώς ήταν πρώτη μου φορά σε πρόγραμμα προσομοίωσης του ΟΗΕ. Θα είμαι και στην επόμενη διοργάνωση στην Επιτροπή για το Περιβάλλον. Επίσης, συμμετείχα στο Α’ περιφερειακό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλίας στην Επιτροπή Κοινωνίας και Περιβάλλοντος.”

Το ΜΡΔ σου το πρότεινε κάποιος καθηγητής σου μετά απ’ αυτά τα συνέδρια;

“Όχι, μόνος μου το βρήκα από την ιστοσελίδα του προγράμματος. Μετά το συνέδριο στη Γαλλία άρχισα να ψάχνω αν υπάρχουν και στη Ελλάδα αντίστοιχα προγράμματα. Έπειτα, ενημέρωσα τους καθηγητές μου και σε συνεργασία μ’ εκείνους προετοιμάστηκα για το ΜΡΔ.”

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον να κάνει κάτι σχετικό με αυτό που κάνεις στο συνέδριο;

“Είναι ενδιαφέρων τομέας η διπλωματία, στο μυαλό μου υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Το μέλλον θα δείξει.”

Πώς είναι η εμπειρία σου στο συνέδριο μέχρι τώρα;

“Προτείνω ανεπιφύλακτα το συνέδριο, είναι φοβερή εμπειρία. Είναι σημαντικό, οι νέοι να ενδιαφέρονται για τα κοινά και τα ζητήματα που συμβαίνουν γύρω μας.”

Της Άννας Παπαδημητροπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *