Πρώτη μέρα Προσομοίωσης στην επιτροπή για το δικαίωμα στην υγεία

της Καραφωτιά Μερόπης

Στην πρώτη μέρα της τριήμερης προσομοίωσης, αρχικά, η δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές στους εμπειρογνώμονες για τις διαδικασίες της επιτροπής και τους κανονισμών. Στην όλη  διαδικασία αρκετός χρόνος καλύφθηκε από τις ερωτήσεις των διπλωματών πάνω στους κανόνες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, όταν ρωτήθηκε για το πώς αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες μέρες και  ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις του απάντησε ως εξής: «Από ότι είδαμε όλα τα παιδιά ήταν δραστήρια στο κομμάτι των πρώτων ερωτήσεων τουλάχιστον που είδαμε μέχρι τώρα. Νομίζω ότι μέσα από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι έχουν μελετήσει την ύλη που τους δόθηκε. Αύριο νωρίς θα ξεκινήσουμε με τις τοποθετήσεις των χωρών σχετικά με τα κείμενα θέσης που έχουν καταθέσει ήδη. Ευελπιστούμε ότι θα κυλήσει ομαλά η διαδικασία και θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος»

Η Αντιπρόεδρος σε μια γενικότερη δήλωση της είπε τα εξής: «Εύχομαι να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους. Κάποια παιδιά που έρχονται πρώτη φορά να εξοικειωθούν με τους κανόνες της διαδικασίας και παρόλα αυτά να γνωρίσουν την διεκδικητικότητα και ίσως την συνεργασία μεταξύ τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *