ΕΛΠΙΔΑ ΣΟΦΙΑ ΛΟΓΓΙΝΙΔΟΥ

ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Ελπίδα Σοφία Λογγινίδου γεννήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. 

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια και πλέον διανύει το 4ο έτος σπουδών στη Νομική ΑΠΘ. Από τα μαθητικά της χρόνια, έχει ενεργό συμμετοχή  σε προσομοιώσεις Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα κι το εξωτερικό καθώς και σε αγώνες αντιλογίας σε Πανελλήνιο Επίπεδο. 

Έχει συμμετάσχει σε διαφόρων ειδών συνέδρια ως μέλος και ως κριτής και ήταν αρθρογράφος σε online περιοδικό. Κατέχει άριστες γνώσεις Αγγλικών και Γαλλικών και βασικές γνώσεις Γερμανικών, Ολλανδικών και Ισπανικών. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι μεταξύ άλλων η διπλωματία, οι διεθνείς σχέσεις, το κυβερνοέγκλημα και η κυβερνοασφάλεια. Στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει να ταξιδεύει και να ασχολείται με την αρθρογραφία.

Φέτος, ευελπιστεί όλοι οι συμμετέχοντες να αγαπήσουν τόσο το συνέδριο όσο και το χώρο της διπλωματίας αλλά και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες στους τομείς της διαπραγμάτευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ

Ο Νικόλαος Τσιρώνης είναι τεταρτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δημόσιο δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένας εκ των ιδρυτών του σωματείου United Nations Society – AUTh, στο οποίο υπηρετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Αντιπρόεδρος. Το ενδιαφέρον του για τις διεθνείς σχέσεις, την διπλωματία και το διεθνές δίκαιο, στοιχεία που συγκροτούν την ύπαρξη των Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών, ξεκίνησε από τα πρώτα ακαδημαϊκά του χρόνια όπου και μετουσιώθηκε σε αγάπη για το αντικείμενο. Εκτός των άλλων, είναι λάτρης των ξένων γλωσσών και της παράδοσης, την οποία υπηρετεί από τα εφηβικά του χρόνια. Μέσα από την θέση του  Αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επιδιώκει να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες είτε μαθητές είτε φοιτητές, μια άρτια ακαδημαϊκά αλλά και επιμορφωτική εμπειρία. 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΟΖΟΥΤΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο Γερμανός (Μάνος) Παρασκευάς Μποζουτσίδης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου και διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών του, ενώ παράλληλα είναι δόκιμος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων. Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα αραβικών. Από νεαρή ηλικία άρχισε να συμμετέχει στον μαγευτικό κόσμο των συνεδρίων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανταλλαγή απόψεων, τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο. Μαγνητίζεται από την τέχνη της φωτογραφίας και είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερα. Ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ελπίζει ότι οι όλοι οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν σε βάθος την πρακτική εφαρμογή και τρόπους υπεράσπισης και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

1. Το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Έκφρασης

Πρόεδρος

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. Φοιτά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του εμπειρία σε Μοντέλο Προσομοίωσης Η.Ε. ήταν στα σχολικά του χρόνια στο Γενικό Λύκειο. Η συμμετοχή του στα Μοντέλα Προσομοίωσης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο στις σπουδές του αλλά και στην ανάπτυξη πολλών δεξιοτήτων απαραίτητων για κάθε νέο επιστήμονα σήμερα. Ο Γιώργος είναι ενεργό μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με το ρόλο του Αρχηγού Ομάδας Οδηγών (11-14 ετών). Ομιλεί την Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών έχει στόχο να εκπαιδευτεί σε θέματα επιχειρηματικότητας και διεθνών οικονομικών.

Αντιπρόεδρος

Η Θεοδώρα Χατζησωτηρίου είναι 19 χρονών και σπουδάζει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η αγάπη για τα συνέδρια ξεκίνησε από τα χρόνια του γυμνασίου με συμμετοχή σε μοντέλα τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις και τα διεθνή ζητήματα στάθηκε αφορμή για την ενασχόλησή της με την όλη διοργάνωση.Αυτό που καθιστά το συγκεκριμένο συνέδριο ιδιαίτερο για εκείνη συνιστά το γεγονός ότι έχει αποτελέσει κομμάτι του ως εθελόντρια αλλά και ως διπλωμάτης, ενώ τώρα καλείται να το ζήσει και να προσφέρει σε αυτό από έναν πιο υπεύθυνο ρόλο. Τέλος, τρέφει τεράστια αγάπη για τον εθελοντισμό με τον οποίο και ασχολείται ενεργά.

2. Το Δικαίωμα στην Ελευθερίας Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας

Πρόεδρος

Η Μαρία Καρατζιά είναι 20 ετών και διανύει το 3 ο έτος των σπουδών της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη της συμμετοχή ως διπλωμάτης στην προσομοίωση «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» το 2017 αποτέλεσε το έναυσμα για να ασχοληθεί περαιτέρω με τα μαθητικά συνέδρια και τις προσομοιώσεις, καθώς και να αντιληφθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της τόσο για τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία όσο και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ELSA Thessaloniki (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Τμήμα Θεσσαλονίκης) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Ασχολείται με την αρθρογραφία, αγαπά τον εθελοντισμό, ενώ γνωρίζει και ομιλεί την Αγγλική, Γερμανική και Γαλλική γλώσσα.

Αντιπρόεδρος

Η Μαριλένα Μπάτου έχει γεννηθεί και ζει στην Θεσσαλονίκη. Την χρόνια αυτή βρίσκεται στο 3ο έτος της Νομικής ΑΠΘ. Ανακάλυψε το πάθος της για την διπλωματία στα σχολικά της χρόνια, με την πρώτη της συμμετοχή σε προσομοίωση διεθνούς οργανισμού. Σήμερα, αποτελεί μέλος του UNSOC, εξασκώντας εβδομαδιαίως τις διπλωματικές της δεξιότητες. Όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στην προαγωγή και διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προηγούμενη χρόνια διατελούσε ειδικός συνεργάτης Marketing στην ELSA Thessaloniki και συμμετέχει σε πληθώρα σχετικών σεμιναρίων, συνεδρίων και δράσεων. Επίσης, αρθρογραφούσε στο περιοδικό Polls and Pollitics, αγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ελευθερία λόγου. Αυτή είναι η πρώτη της εμπειρία ως μέλος προεδρείου και ανυπομονεί για την νέο αυτό μονοπάτι!

3. Το Δικαίωμα στη Ζωή

Πρόεδρος

Ο Μόκκας Ιδομενέας, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, διανύει φέτος το τέταρτο έτος της φοίτησης του στην Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Η κλίση του στον τομέα των διεθνών σχέσεων τον έχουν ενθαρρύνει να λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων προσομοιωτικού χαρακτήρα από τα σχολικά του χρόνια έως και σήμερα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα νεοσύστατου σωματείου United Nations Society (UNSOC) AUTH, που αναλαμβάνει την προετοιμασία φοιτητών του ΑΠΘ για την προσήκουσα παρουσία τους σε συνέδρια MUN. Στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Youth Voice, αρθρογραφεί συστηματικά, όντας εξωτερικός συνεργάτης στον τομέα της διεθνούς θεματολογίας. Ως στέλεχος του Ρητορικού Ομίλου Θ.Α.Ρ.ΣΥ.Ν., θεωρεί ως σημαντικό προσόν τον καθαρό και συνετό λόγο. Τρέφει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο και τη μουσική.

Αντιπρόεδρος

Η Θεοδώρα Λιάρα είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια και δευτεροετής φοιτήτρια στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει το proficiency στην γλώσσα των αγγλικών και το Α2 στα Κινέζικα (mandarin). Παράλληλα συμμετείχε στο The Hague International Model United Nations (THIMUN), και στο Leiden Model United Nations (LEMUN) ως εκπρόσωπος χώρας (delegate), στο Harvard Model Congress Europe (HMCE) και στο Anatolia College MUN ως δικαστής και στο Anatolia College MUN στο προεδρείο του δικαστηρίου ICJ (international court of justice).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

1. Το δικαίωμα στην υγεία

Πρόεδρος

Η Σίλια Παττακού είναι 22 ετών, προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει διδακτική επάρκεια στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Στο παρελθόν συμμετείχε ενεργά σε διάφορα εθελοντικά εγχειρήματα της πόλης μας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών σεμιναρίων και νομικών εκδηλώσεων. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρητορική και τη διπλωματία καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδριο προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακού οργανισμού. Έχει μεράκι για συνεργασία και οργάνωση ενώ οι πιεστικές συνθήκες δεν την πτοούν .

Αντιπρόεδρος

Η Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι 19 ετών και σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με υποτροφία από την Αμερικανική Πρεσβεία έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα BFTF (US Department Program), όπου έλαβε μέρος μεταξύ άλλων σε προσομοιώσεις κρίσεων και αγώνες debate σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Έχει ακόμα συμμετάσχει σε προσομοιώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει εκπροσωπήσει το σχολείο της, διατελώντας «Μαθήτρια-Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και αγαπά τη ζωγραφική. Πιστεύει ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι και ανθρώπινες σχέσεις και γι’ αυτό η διπλωματία αφορά κάθε ενεργό πολίτη. Η σχέση της με το ΜΡΔ ως διπλωμάτη ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά του συνεδρίου και τις δύο επόμενες χρονιές διακρίθηκε με το «Βραβείο Καλύτερου Αγορητή». Από τη θέση του προεδρείου αυτή τη φορά αναζητά να ζήσει από άλλη σκοπιά την ατμόσφαιρα του συνεδρίου και ανυπομονεί να μεταδώσει την εμπειρία της στους νέους διπλωμάτες.

2. Το Δικαίωμα σε ένα Ικανοποιητικό Επίπεδο Διαβίωσης

Πρόεδρος

Η Άννα Καλαμάτα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και είναι πλέον Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Π.Μ.Σ. «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων». Ταυτόχρονα εργάζεται ως Sales Manager & Accounting Assistant σε μία εταιρεία διαχείρισης καταλυμάτων. Έχει βρεθεί πολλές φορές στην θέση delegate και σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια προσομοιώσεων, όπως και στην θέση της head delegate για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Βρίσκεται σε πολλή ευχάριστη θέση να είναι μεταξύ των φετινών προεδρείων και να είναι κομμάτι μιας υπέροχης διαδικασίας για τους νεότερους μαθητές.

Αντιπρόεδρος

Η Μιχαέλα Φουρναράκου είναι 18 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σπέτσες. Ειναι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων, διαβουλεύσεων, και προσομοιώσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά συμμετείχε, στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», (2017 και 2018) όπου και έχει βραβευτεί ως «Καλύτερη Διπλωμάτης» (2017 και 2018, στην “Προσομοίωση Ολομέλειας Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου» (2019), στο Euroscola (2020). Οι εμπειρίες αυτές την έχουν προσανατολίσει στο κλάδο της διπλωματία, των διεθνών σχέσεων και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αρθρογραφεί σε αρκετά διαδικτυακά περιοδικά και σελίδες όπως αυτή του «Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων». Παράλληλα της αρέσουν τα ταξίδια και οι ξένες γλώσσες (μιλάει αγγλικά και γαλλικά). Το ΜΡΔ, κατά τη γνώμη της, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την διπλωματία ως μία επιδεξιότητα στη διεξαγωγή μιας διαπραγμάτευσης αλλά και ως κλάδο της πολιτικής που ασχολείται με τις διακρατικές σχέσεις. Πιστεύει ότι αυτή η πρωτοβουλία καλλιεργεί την επιθυμία μελλοντικής απασχόλησης των συμμετεχόντων με ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Το κίνητρό της για την συμμετοχή της είναι να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων ώστε να έχουν πρόσφορους και παραγωγικούς διαλόγους, να γνωρίζουν τη γοητεία των διεθνών σχέσεων, να έχουν μια αγαστή συνεργασία και φυσικά να το απολαύσουν!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

1. Απαγόρευση των Φυλετικών Διακρίσεων

Πρόεδρος

Η Γεωργία Τσιμπάνη είναι φοιτήτρια Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων επιχειρηματολογίας και συνεδρίων λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις. Έχει πάρει μέρος ως Πρόεδρος επιτροπής σε μαθητικό συμπόσιο της UNESCO και έχει διατελέσει καθήκοντα «Μαθήτριας-Πρέσβη» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηρίζεται από έντονο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό, έχοντας λάβει μέρος στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα : «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών» που διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας και στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι. Με τη συμμετοχή της στο ΜΡΔ επιδιώκει να ξαναβιώσει την ξεχωριστή εμπειρία που έζησε ως μαθήτρια και να ανταλλάξει με τους μαθητές απόψεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντιπρόεδρος

Η Λουκία Σαλαγιάννη είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι η μητέρα της είναι Ελληνοκαναδή καθώς και το ότι είχε την τύχη να ζήσει σε μια χώρα διαφορετική από τον τόπο γέννησής της , την έφερε σε επαφή με το διεθνές στοιχείο από μικρή ηλικία και ως αποτέλεσμα ο Διεθνής τομέας εν γένει είναι εκείνος στον οποίο επιδιώκει να επικεντρώσει τις σπουδές της. Γνώρισε τον κόσμο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών μέσα από την ενασχόληση της με το United Nations Society – Aristotle University of Thessaloniki , στο οποίο υπηρετεί ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Ως μαθήτρια δεν είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ "Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη" στοιχείο που την καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενη για την φετινή της συμμετοχή.

2. Απαγόρευση Φυλετικής Προπαγάνδας και Ρητορικής Μίσους

Πρόεδρος

Η Φωτεινή Παπασάββα διανύει το δεύτερο έτος των σπουδών της στο Α.Π.Θ. Ήδη από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων, τόσο ευρωπαϊκών θεσμών, περιφερειακών οργανισμών και προσομοιώσεων τύπου M.U.N. , όπου και έχει βραβευτεί ως «Καλύτερη διπλωμάτης» και «Καλύτερη αγορητής», όσο και Ρητορικών αγώνων, κατακτώντας πρωτιές στα αγωνίσματα των Διττών λόγων (1 ης και 4 ης καλύτερης ομιλήτριας σε αγώνες του 2019 και 2018 αντίστοιχα) και του Προτρεπτικού λόγου του Κολλεγίου Ανατόλια (2 η καλύτερη ομιλήτρια ). Στο πλαίσιο ενασχόλησής της με την επιχειρηματολογία, εκπροσώπησε αφενός την εκλογική Περιφέρεια Β’ Θεσσαλονίκης στην ΚΓ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και αφετέρου το σχολείο της, διατελώντας «Μαθήτρια-Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά το έτος 2018-19. Κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές (Α' και Β' Λυκείου) την 1 η θέση σε διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας , ενώ στα φοιτητικά της χρόνια συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον, τόσο συνεισφέροντας ως κριτής σε πανελλήνιους Ρητορικούς Αγώνες και Διαγωνισμούς Εικονικών Δικών, όσο και αρθρογραφώντας στο «Polls and Politics» για θέματα κοινωνικής και πολιτικής υφής. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά σεμινάρια, όπως το «European Youth Seminar» στο Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου, αλλά και ημερίδες της ELSA και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Αντιπρόεδρος

Η Ιωάννα Μπούτζα διανύει το δεύτερο έτος των προπτυχιακών σπουδών της στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον της προς την διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και την ρητορική εν γένει ήταν εμφανές από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με την Βουλή των Εφήβων και το πρόγραμμα " Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη" κατά τα λυκειακά χρόνια ενώ στοχεύει να αυξήσει την επαφή της με τον κλάδο των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά την διάρκεια των σπουδών της. Ασχολείται με την κολύμβηση και το θέατρο, γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και είναι στην διαδικασία εκμάθησης ιταλικών. Ανυπομονεί να ζήσει ξανά την εμπειρία του προγράμματος, ακόμα και κάτω από τόσο δυσχερείς συνθήκες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Ισότιμη Εκπροσώπηση των Φύλων

Πρόεδρος

Ο Παναγιώτης Κυριάκος είναι 20 ετών και διανύει το τρίτο έτος των σπουδών του στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε προσομοιώσεις του Ο.Η.Ε, και σε αγώνες ρητορικής τέχνης ως αγορητής, αλλά και ως κριτής. Το 2018 συμμετείχε στη ΚΓ Σύνοδο ως έφηβος βουλευτής. Από το 2020 παραδίδει εθελοντικά μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου στην πόλη της Πάτρας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία και το θέατρο. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει νομικά βιβλία και συμμετέχει στις online δράσεις της Elsa Thessaloniki. Γνωρίζει αγγλικά και κάνει μαθήματα ισπανικών και γερμανικών.

Αντιπρόεδρος

Η Καλλιόπη Κωτσαρέλη γεννήθηκε το 2002 και φοιτά στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά. Ήδη από το πρώτο έτος σπουδών ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για το διεθνές δίκαιο, ένα από τα αγαπημένα της αντικείμενα σπουδών γιατί με τους κανόνες του μπορεί να ρυθμίζει τις διεθνείς θέσεις και τα διεθνή ζητήματα προσώπων, κρατών και διεθνών οργανισμών. Ένα άλλο κομμάτι που την ενδιαφέρει, και αποτελεί την αφορμή για τη συμμετοχή της σε πολλά συνέδρια, είναι τα δικαιώματα, η διπλωματία και οι διεθνείς εξελίξεις. Της αρέσει η μουσική, ο χορός, ο εθελοντισμός, τα ταξίδια και η εκμάθηση ξένων γλωσσών. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ως μέλος προεδρείου στο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη».

2. Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Πρόεδρος

Η Κατερίνα Παπάζογλου γεννήθηκε το 2002 στη Θεσσαλονίκη και είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. Από τα σχολικά της χρόνια ενδιαφερόταν για τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία λαμβάνοντας συμμετοχή σε συνέδρια και προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών, όπου και κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις. Το 2019 μέσα από διαγωνισμό δοκιμίων διακρίθηκε και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ημερίδα Euroscola που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τον εθελοντισμό. Φέτος θα είναι η τρίτη χρονιά που θα λάβει μέρος στο ΜΡΔ, αλλά η πρώτη από την ομάδα του Προεδρείου. Με χαρά σας καλωσορίζει στην έκτη μαθητική προσομοίωση του ΟΗΕ!

Αντιπρόεδρος

Η Άννα Διαμαντή διανύει το 3 έτος της Νομικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου. Κατά τα μαθητικά της χρόνια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στη πρώτη προσομοίωση του συνεδρίου «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», καθώς και σε ποικίλα συνέδρια με παρόμοιο προσανατολισμό. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για την διπλωματία συνετέλεσε καθοριστικά στην επιλογή της να δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο και να αναλάβει αυτή τη φορά καθήκοντα προεδρείου. Ένας από τους επιδιωκόμενους σκοπούς είναι να διασφαλισθεί η έντονη δραστηριοποίηση των μαθητών σε ένα περιβάλλον ικανό να δημιουργήσει νέες γνωριμίες, νέα ενδιαφέροντα, δεξιότητες, καθώς και να διεγείρει τον ενθουσιασμό και να επενδύσει στο ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία με επίκεντρο τα δικαιώματα του ανθρώπου.

3. Το Δικαίωμα στην Ίση Αμοιβή για Εργασία Ίσης Αξίας

Πρόεδρος

Η Ασημίνα Αντωνίου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με τις σπουδές της, διατελεί Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ομάδας MUN του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αρθρογραφεί περί των οικονομικών θεματικών στην SAFIA, ενώ μόλις έχει ολοκληρώσει την πρακτική της στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Φυσικά, το ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε πληθώρα συνεδρίων προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, ξεκίνησε από τα σχολικά χρόνια και υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την διαμόρφωση των ενδιαφερόντων της. Φέτος, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», καθώς πιστεύει ότι είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!

Αντιπρόεδρος

Η Τσάμη Ιωάννα είναι 19 χρονών ζει στην Αθήνα και διανύει το 2 ο έτος στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μαθήτρια συμμετείχε σε πληθώρα προσομοιώσεων του ΟΗΕ καθώς επίσης σε ρητορικούς αγώνες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Κυριότερα αντικείμενα ενδιαφέροντος της είναι το ιδιωτικό δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότητα των φύλων. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος στο "Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη" και μέσω αυτού ευελπιστεί να επεκτείνει τις γνώσεις της στα διεθνή ζητήματα, να βελτιώσει τις δεξιότητες της αλλά και να μεταδώσει το πάθος της για τα συνέδρια και τις προσομοιώσεις στους νεαρούς συμμετέχοντες.

4. Το Δικαίωμα των Κοριτσιών και Γυναικών στην Εκπαίδευση

Πρόεδρος

Η Σοφία Μαρία Λιάλιου, είναι 20 ετών και διανύει το 3ο έτος των σπουδών της στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών και σε διαγωνισμούς ρητορικής. Ανέπτυξε λοιπόν, από νεαρή ηλικία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά ενώ στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την μουσική και την λογοτεχνία. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στην διοργάνωση του ‘’Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη’’ ως Προεδρείο και ευελπιστεί να μεταδώσει την αγάπη της για την διπλωματία στους συμμετέχοντες, ευχόμενη όλοι να έχουν παραγωγικούς και πρόσφορους διαλόγους με νέες ευρηματικές προτάσεις.

Αντιπρόεδρος

Η Άννα-Ευτυχία (Αννίτα) Ελισσαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, είναι αρχισυντάκτρια των Διεθνών Θεμάτων στην ιστοσελίδα Off Line Post, όπου αρθρογραφεί. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι διεθνείς σχέσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, και τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Αγαπά τις ξένες γλώσσες, τη λογοτεχνία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

1. Το Δικαίωμα Ελευθερίας Έκφρασης Της Γνώμης του Παιδιού

Πρόεδρος

H Αθηνά Ζαφείρη είναι 19 ετών, κατάγεται από την Πάτρα και διανύει το δεύτερο έτος της νομικής σχολής του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης. Στα λυκειακά της χρόνια είχε μια αρκετά σημαντική επαφή με τον χώρο των προσομοιώσεων, έχοντας συμμετάσχει και στο ΜΡΔ του 2017,κατακτώντας μια Εύφημο Μνεία, αλλά και σε άλλες προσομοιώσεις στην αγγλική γλώσσα. Με την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο αυτή η πορεία συνεχίζεται καθώς έχει διατελέσει ξανα μέρος σε προεδρείο στο διαδικτυακό ΜΡΔ του 2020. Επίσης έχει λάβει μέρος σε μοντέλα προσομοίωσης άλλων οργάνων όπως το μοντέλο της βουλής των Ελλήνων, του Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων αλλά και στο International Criminal Court. Επίσης αποτελεί μέρος της ομάδας του education office στο SDGs Hub του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μιας νεοσυνταχθήσας ομάδας που έχει ως σκοπό την ενημέρωση των νέων σχετικά με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Έχει μια ιδιαίτερη αγαπη στο Διεθνές Δίκαιο, και τα ανθρώπινα δικαιώματα αφού αποτελεί μέλος του εργαστηρίου διεθνούς δικαίου ‘Κρατέρος Ιωάννου’ του ΔΠΘ. Τον ελεύθερό της χρόνο επιλέγει την ανάγνωση βιβλίων, το σκάκι την συμμετοχή της σε δράσεις, το debate και φυσικά τα ταξίδια. Γνωρίζει άριστα αγγλικά, ενώ τα γαλλικά αποτελούν το νέο της εγχείρημα .

Αντιπρόεδρος

Η Τουλουπάκη-Φραγκοπούλου Ευαγγελία (Εβελίνα) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2002. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ασχολείται κατά κόρον με ζητήματα που άπτονται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών σχέσεων. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες προσομοιώσεις, μια αγάπη που γεννήθηκε στο ΜΡΔ, στο οποίο βραβεύτηκε με «Εύφημο Μνεία». Ως φοιτήτρια ασχολείται κυρίως με σεμινάρια, ημερίδες, αγώνες ρητορικής, διαγωνισμούς ποίησης, εικονικές δίκες Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, όπου έλαβε τη διάκριση της καλύτερης ομιλήτριας, και διαρκώς βρίσκει νέους τρόπους ενασχόλησης με τα κοινά και τη διεθνή σκηνή. Παράλληλα αρθρογραφεί σε περιοδικά αναφορικά με κοινωνικά αλλά και νομικά ζητήματα, έχοντας και τη θέση της αρχισυντάκτριας κοινωνικής στήλης στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Polls and Politics». Εκτός των άλλων είναι ενεργό μέλος του SDG Hub DUTh, το οποίο δρα προς επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, και του εργαστηρίου διεθνούς δικαίου «Κρατερός Ιωάννου».

2. Το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση

Πρόεδρος

Η Κυριακή (Κορίνα) Παπαδοπούλου διανύει το 2ο έτος της Νομικής Σχολής, διατελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών, ενώ συντάσσει περί αστικών, ποινικών, διοικητικών υποθέσεων στην Νομική στήλη διαδικτυακού περιοδικού. Η συμμετοχή της στα θερινά μαθήματα νομικής του πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ, μαζί με πρόγραμμα του κέντρου νομικής εκπαίδευσης στην Μελβούρνη, επικούρησαν να διαπιστώσει έμπρακτα τα οικουμενικά δικαιώματα. Παράλληλα, οι συμβάσεις του ΟΗΕ την απασχόλησαν κυρίαρχα ως τυπικοί νόμοι στις Εικονικές Δίκες, αλλά και σε σημαντικά Μαθητικά Συνέδρια, στα οποία και πέρασε από όλες τις θέσεις. Στο ΜΡΔ, προσβλέπει στην αμφι-μετάδοση γνωμών συναφώς με την παγκόσμια κοινωνική ισοστάθμιση, ενώ, με το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον στο ποινικό δίκαιο, επιθυμεί να κατατοπίσει τους εμπειρογνώμονες σχετικά με την βασική δικαιική παραδοχή ανά τον (διπλωματικό) κόσμο, τα έννομα αγαθά.

Αντιπρόεδρος

Η Βασιλική Θεοδοσιάδου είναι 19 ετών και κατάγεται από τις Σέρρες. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ενδιαφέρον της για τις προσομοιώσεις ξεκίνησε στο Λύκειο όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στο ΜΡΔ ως διπλωμάτης. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια. Πιστεύει ακράδαντα πως αυτά δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την διπλωματία και να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Το φετινό συνέδριο αποτελεί μια πρόκληση για αυτή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στην ομάδα των Προεδρείων. Αναμένει να γνωρίσει καινούρια άτομα και να συνεργαστεί μαζί τους, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη να συμβάλλει ώστε αυτό το συνέδριο να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!

3. Το Δικαίωμα στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι

Πρόεδρος

Η Ευπραξία (Φαίη) Αναγνωστοπούλου είναι 19 χρονών και διανύει το δεύτερο έτος στην Νομική Σχολή Αθηνών. Από τα μαθητικά της χρόνια έχει συμμετάσχει σε ρητορικούς αγώνες (διττοί λόγοι, προτρεπτικός λόγος), αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις καθώς και σε προσομοιώσεις του συστήματος Ηνωμένων Εθνών ως διπλωμάτης, δικαστής, δικηγόρος, μέλος Προεδρείου αλλά και της Γενικής Γραμματείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται εθελοντικά ως προπονήτρια ρητορικής τέχνης. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκονται οι διεθνείς σχέσεις, η ιστορία, η ανάγνωση βιβλίων, ο χορός και τα ταξίδια. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Στόχος της είναι να μεταδώσει την αγάπη της για την ρητορική και την διπλωματία στους νεαρούς συμμετέχοντες.

Αντιπρόεδρος

Ο Γιάννης Τσερώνης είναι προπτυχιακός φοιτητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όντας μαθητής συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια διεξαγόμενα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών (IncludU) και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην έννομη τάξη της Ε.Ε. Διετέλεσε «Μαθητής-Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά το έτος 2018. Κατά την ακαδημαϊκή του πορεία έχει παρακολουθήσει σωρεία συνεδρίων επί θεμάτων που άπτονται της διεθνούς σκηνής, καθώς, επίσης, υπήρξε μέλος προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Άριστος χρήστης της αγγλικής, ενώ διαθέτει καλή γνώση γερμανικών. Ασχολείται με τον εθελοντισμό σε οργανισμό επαγγελματικού προσανατολισμού και στον Δήμο Κορυδαλλού. Κατέχει πανελλήνιες διακρίσεις στην Κολύμβηση και ενδιαφέρεται για την ανάγνωση βιβλίων με θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος.

4. Το Δικαίωμα στην Υγεία

Πρόεδρος

Η Αλεξάνδρα Ρασιδάκη Κυριακίδου είναι 20 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ως μαθήτρια έχει πάρει μέρος στο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» ως εμπειρογνώμονας αλλά και σε άλλες παρόμοιες προσωμοιώσεις στις οποίες έχει διακριθεί με το βραβείο του «Καλύτερου Εμπειρογνόμωνα» (Best delegate). Ακόμη, έχει υπάρξει ξανά μέλος προεδρείου στο ΜΡΔ 2020. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πάνω στον τομέα των σπουδών της είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα και ο πολιτισμός. Πέρα απο τις σπουδές της, η Αλεξάνδρα έχει πάθος για τις ξένες γλώσσες καθώς μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Αντιπρόεδρος

Ο Αντώνης Πανάγου γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα και είναι προπτυχιακός φοιτητής τρίτου έτους (Δεκέμβριος 2021) στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά γερμανικά. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε τρία Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (MUN). Ενδιαφέρεται, μεταξύ άλλων, για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενώ του αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει από κοντά ξένους πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Ελπίζει μέσω του φετινού συνεδρίου, ότι θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα εξοικείωσης με τα διεθνή ζητήματα, καθώς η αντίληψη της διεθνούς πραγματικότητας είναι απαραίτητη για κάθε πολίτη.

5. Προστασία του Παιδιού από κάθε Μορφή Βίας

Πρόεδρος

Η Σοφία-Ευαγγελία Ζαρζαβατσάκη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Νομικής ΑΠΘ και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.  Το ενδιαφέρον της για τα διεθνή κοινωνικά, πολιτισμικά και ανθρωπιστικά ζητήματα οδήγησε στην συμμετοχή της σε μια σειρά από  Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (Μun), από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί ως εκπρόσωπος τόσο κρατών όσο και μη- κυβερνητικών οργανώσεων και του διεθνούς Προγράμματος σίτισης (Wfp), σε θέματα που αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα, την διεθνή ανθρωπιστική δράση και την παγκόσμια κληρονομιά. Ως μαθήτρια συμμετείχε επίσης σε ανοιχτή συζήτηση με την πρόξενο των ΗΠΑ για την οργάνωση δράσεων που αφορούν το μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Αντιπρόεδρος

Η Εύα Κουντούρη είναι 20 ετών, μένει και σπουδάζει στην Αθήνα, όπου και διανύει το τρίτο έτος των σπουδών της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την ρητορική ήδη από το δημοτικό, ενώ είχε τις πρώτες, σχετικές με τα Ηνωμένα Έθνη, εμπειρίες στο γυμνάσιο. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων, τόσο διεθνών όσο και ευρωπαϊκών θεσμών. Τα βασικότερα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ποινικό δίκαιο, ενώ τρέφει μια μεγάλη αγάπη για τις ξένες γλώσσες. Ανυπομονεί να συμμετάσχει στο ΜΡΔ ως μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνει σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, να κοινωνικοποιηθεί και να βοηθήσει νέους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο του ευρωπαϊκού δικαίου.

6. Το δικαίωμα του παιδιού στο ψηφιακό περιβάλλον

Πρόεδρος

Ο Αργύρης Ηλιάδης είναι τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και Παραγωγής Μέσων του Μητροπολιτικού κολλεγίου. Έχει διατελέσει μέλος Προεδρείου, Υπεύθυνος Δημοσιογραφικής Ομάδας αλλά και έχει συμβάλει στην Ομάδα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων. Η πρώτη του επαφή με το Συνέδριο ήταν το 2016, όταν έλαβε για πρώτη φορά μέρος ως μαθητής - διπλωμάτης εκπροσωπώντας την Ισπανία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης καταγράφοντας και αναλύοντας θέματα της επικαιρότητας.

Αντιπρόεδρος

Η Άννα-Μαρία Χατζοπούλου γεννήθηκε το 2002 στη Θεσσαλονίκη και είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε σε προσομοιώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο όσο διπλωμάτης όσο και ως μέλος του προεδρείου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά με τη συμμετοχή της σε εθελοντικές οργανώσεις. Είναι η τέταρτη χρονιά που θα συνεισφέρει στο συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», καθώς συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια ως διπλωμάτης. Μέσω της οργάνωσης του ΜΡΔ ευελπιστεί να ενισχύσει τις γνώσεις της σχετικά με τη διπλωματία και να κινητοποιήσει τους νέους μαθητές να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

1. Προσβασιμότητα

Πρόεδρος

Η Αδαμαντία Ευαγγελία (Μαντώ) Ξενίδη είναι 19 ετών και σπουδάζει στο Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2017, έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων και προσομοιώσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ρητορικής στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Στο ΜΡΔ έχει συμμετάσχει δύο φορές, το 2017 και το 2018, απ’ όπου και αποκόμισε τις καλύτερες εμπειρίες. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ποινικό και το διεθνές δίκαιο, όπως και η εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ στις ενασχολήσεις της προστίθενται και η ανάγνωση βιβλίων, ο κινηματογράφος και τα ταξίδια. Με τη συμμετοχή της στο ΜΡΔ επιδιώκει να επεκτείνει τις γνώσεις της σε επίκαιρα θέματα της διεθνούς κοινότητας και μυήσει τους συμμετέχοντες στον χώρο της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

Αντιπρόεδρος

Η Ζωή Τριάντου είναι 20 ετών και σπουδάζει στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Από τα σχολικά της χρόνια ανακάλυψε το πάθος της για προσομοιώσεις τόσο διεθνών όσο και ευρωπαϊκών θεσμών, το οποίο την ακολούθησε και στα φοιτητικά της χρόνια. Έχει διακριθεί σε συνέδρια, καθώς και σε διαγωνισμούς ομιλίας. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά. Είναι μέλος πληθώρας φοιτητικών ομάδων του πανεπιστημίου της και αποτελεί μέλος του ΔΣ του United Nations Society για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με εθελοντικές δράσεις και με τον χορό. Ανυπομονεί για την διεξαγωγή του φετινού ΜΡΔ, καθώς πιστεύει, πως παρά τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που βιώνουμε, το συνέδριο θα στεφθεί με επιτυχία.

2. Αφύπνιση της Kοινωνίας

Πρόεδρος

Η Γλυκερία Κατσιμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τη δεδομένη στιγμή διανύει το τέταρτο, και τελευταίο, έτος στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα με τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το ταξίδι της στον κόσμο των συνεδρίων ξεκίνησε στο μακρινό 2013, με την συμμετοχή της σε διεθνή σχολικά συνέδρια προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών. Το πάθος της για την έρευνα και τα συνέδρια αυτά την ακολούθησε και στην ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία. Πέρα από τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα και μακριά από τον κόσμο των συνεδρίων, η Γλυκερία ασχολείται με τον εθελοντισμό, ενώ μεγάλα πάθη της αποτελούν η ζωγραφική και η δημιουργική γραφή.

Αντιπρόεδρος

Ονομάζεται Ευστρατιάδου Δέσποινα, είναι 19 ετών και διανύει το δεύτερο έτος των σπουδών της στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον και η ανησυχία της για το ανθρώπινο γένος και κατ’ επέκτασιν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναπτύσσεται από τα παιδικά της χρόνια. Η μικρή κοινωνία των Σερρών, στην οποία μεγάλωσε, της δίδαξε την ανάγκη διατήρησης των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου σε κάθε τόπο. Η προσομοίωση «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» έρχεται να πολλαπλασιάσει την προσφορά της, συνάμα με πολλές άλλες διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει, επί αυτών των θεμάτων. Αποσκοπεί να μεταλαμπαδεύσει στους διπλωμάτες την αγάπη της για την κοινωνία και τα μέλη της.

3. Εργασία και την Απασχόληση

Πρόεδρος

Η Τσόχα Μάγδα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών κατά την διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ενώ υπήρξε και εθελόντρια σε πολλές ομάδες. Αγαπάει την αρθρογραφία και την έρευνα. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την μελέτη Διεθνών Σχέσεων.

Αντιπρόεδρος

Ο Γιάννης Λιβέρης γεννήθηκε το 1998 στη Ζάκυνθο, όπου και μεγάλωσε. Μένει πλέον στην Αθήνα και διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών του στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συμμετάσχει σε μοντέλα προσομοίωσης περιφερειακών οργανισμών και οργάνων του ΟΗΕ, όπως και σε έναν σημαντικό αριθμό συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας MUN του Πανεπιστημίου του και ταυτόχρονα ασχολείται με την αρθρογραφία στη SAFIA επί θεμάτων διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όντας εθελοντής στη ΜΚΟ, Youthnet Hellas και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Κινέζικα.