ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ

ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Παναγιώτης Καρυτσιώτης γεννήθηκε το 1996. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση τις Πολιτικές Σπουδές και την Διπλωματία. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική του σε υπηρεσίες όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ερευνητικά κέντρα, καθώς και στο στρατηγείο του NRDC – GR στην Θεσσαλονίκη.  Συμμετέχει ενεργά σε διαλέξεις και ημερίδες γύρω απο τις θεματικές των Διεθνών Σχέσεων, καθώς και σε πληθώρα Μοντέλων Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Huffington Post Greece επί ζητημάτων διεθνών σχέσεων.  Γνωρίζει την Αγγλική και Γαλλική γλωσσα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο Διονύσης Μενάγιας γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα νομικής. Ταυτόχρονα, σπουδάζει στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), στο οποίο κάνει Minor (International Business). Εισήλθε στον κόσμο των συνεδρίων το 2016 και από τότε έχει συμμετάσχει σε προσομειώσεις τόσο Περιφερειακών Οργανισμών, όσο και οργάνων των Ηνωμένων Εθνών. Προσπαθεί να είναι ενας θετικός άνθρωπος και να φέρνει χάρα στους γύρω του. Με μεγάλη τιμή και χαρά σας καλωσορίζει στο ΜΡΔ 2019!

Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το Δικαίωμα στην Τροφή και οι Διεθνείς Επισιτιστικές Κρίσεις: οι Περιπτώσεις της Υεμένης και της Ερυθραίας

Ο Ανδρέας Πολυχρόνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα και σε προσομοιώσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Ετοιμάζεται να αρχίσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και του Bamberg στου τομείς πολιτικής, διεθνών σχέσεων και οικονομικών. Του αρέσει η κλασσική μουσική, τα ταξίδια, παίζει βιολί, λατρεύει την ιστορία και μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Εξαιτίας της συμμετοχής του στη μη κυβερνητική ομάδα Grapess, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις και ημερίδες και από το 2019 είναι μέλος-ιδρυτής της ομάδας Βούλευσις, η οποία διοργάνωσε την πρώτη προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου στο Βόλο.

Η Μόνικα Ποντικίδου είναι 19 χρονών και σπουδάζει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και προσομοιώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στα αγγλικά, στην Ελλάδα αλλά και στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο ως εμπειρογνωμονας όσο και ως μέλος του Προεδρείου. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και την προετοιμασία των μαθητών για άλλα συνέδρια και στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική. Εκτός από το ενδιαφέρον της για τις ξένες γλώσσες και τη διπλωματία, λατρεύει τα ταξίδια, τη μουσική και τις σειρές και ελπίζει ότι η φετινή προσομοίωση θα αποτελέσει μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία!

Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

1.Το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Έκφρασης

Ο Δημήτρης Φυτσιλής γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων ελληνικών και διεθνών οργανισμών, ενώ συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΜΡΔ ως προεδρείο. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική και η πολιτισμική διπλωματία.

Το ΜΡΔ, αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για εκείνον, καθώς η αλληλεπίδραση με τις μικρότερες ηλικίες, θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει να δει τις απόψεις που έχουν διαμορφώσει οι νέοι και πως οι ηλικίες αυτές αντιμετωπίζουν ζητήματα της καθημερινότητάς.

Η Σοφία Χοροζοπούλου γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Είναι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ και διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών της. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις του Ο.Η.Ε αλλά και σε διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας. Αποτελεί οργανωτικό μέλος της προσομοίωσης «ΔΗΜΟΘΕΝ», στην οποία διατέλεσε ρόλο προέδρου επιτροπής. Είναι μέλος της Elsa Thessaloniki και έχει λάβει μέρος σε αρκετές δράσεις της. Δηλώνει ανυπόμονη για αυτή τη νέα εμπειρία και ευελπιστεί να συμβάλει στη καλύτερη επαφή των νέων – μαθητών τόσο με τον κόσμο των προσομοιώσεων, όσο και με τα ζητήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη διεθνή κοινότητα.

2. Το Δικαίωμα στην Ελευθερίας Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας

Η Ανδριανή Ρούβαλη σπουδάζει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε προσομοιώσεις Ευρωπαϊκών οργάνων και επιτροπών του ΟΗΕ. Παράλληλα, είναι εθελόντρια σε οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φέτος, θα λάβει μέρος σε ένα από τα προεδρεία του ΜΡΔ για δεύτερη φορά και ανυπομονεί να ακούσει τις ιδέες των συμμετεχόντων.

Ονομάζομαι Παύλος Κλάγκος, είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από την αρχή των σπουδών μου ανέπτυξα μεγάλο ενδιαφέρον για τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, το οποίο με ώθησε να ασχοληθώ με τις προσομοιώσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

Ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό, ενώ συμμετέχω στην διοργάνωση εκδηλώσεων ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Komotini (European Law Students’ Association). Τέλος, είμαι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας και εκτός από το ενδιαφέρον μου για την διπλωματία, λατρεύω τα ταξίδια και την κλασική ελληνική πεζογραφία.

3. Το Δικαίωμα στη Ζωή

Η Δάφνη Φαρμάκη είναι 20 χρονών και διανύει το τρίτο έτος της Νομικής Σχολής του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρητορικής και συνέδρια προσομειώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εκπρόσωπος και προεδρείο ήδη από το Λύκειο και ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη διεθνή σκηνή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Το ενδιαφέρον της για την διπλωματία την οδήγησε τον περασμένο χειμώνα στο να κάνει πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Όταν δεν συμμετέχει σε ντιμπείτ και αντιλογίες πάνω σε διάφορα ζητήματα, ασχολείται με το θέατρο, τη λογοτεχνία αλλά και τη φιλοσοφία.

Η Ίλια Παπασταμάτη είναι 19 χρονών και διανύει το 2 έτος των σπουδών της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα συνέδρια ,από την στιγμή που μπήκαν στη ζωή της, στην Γ’ Γυμνασίου, αποτελούν ένα βασικό ενδιαφέρον της, προσφέροντας της γνώσεις, φιλίες, αυτοπεποίθηση και γλυκές αναμνήσεις. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία, γι’ αυτό και προσπαθεί συνέχεια να ενημερώνεται για τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών. Εκτός από την διπλωματία αγαπάει τον χορό, το θέατρο, τις σειρές και τον αθλητισμό.

Επιτροπή Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων

1. Το Δικαίωμα στο Νερό

Ο Ελευθέριος Μυριούνης είναι 19 χρόνων και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ενώ στοχεύει να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Συμμετείχε στις πρώτες δυο πανελληνιες μαθητικές προσομοιωσεις των επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητες σε Ρόλο Διπλωμάτη» ως εμπειρογνώμονας, και στην τρίτη ως αντιπρόεδρος μιας εκ των επιτροπών. Κύρια ενδιαφέροντα του είναι η οικονομία και η πολιτική.

Η Πηνελόπη Τερζή κατάγεται από την Χίο. Είναι 19 χρονών και διανύει το 2ο έτος σπουδών στο τμήμα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Δ.Π.Θ. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει σαν προεδρείο στο ΜΡΔ ενώ έχει συμμετάσχει και ως εμπειρογνώμονας όταν ήταν μαθήτρια. Το ενδιαφέρον για την διπλωματία και τα παγκόσμια ζητήματα ξεκίνησαν από μικρή ηλικία αν και δεν επέλεξε αυτήν την επαγγελματική σταδιοδρομία. Στο μέλλον θέλει να συνδυάσει το πάθος της για την επιστήμη και την διπλωματία στον κλάδο της βιοηθικής. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Αγγλικά , Γαλλικά και Γερμανικά.

2. Το Δικαίωμα Συμμετοχής στην Πολιτιστική Ζωή

Η Ιωάννα Τσακαλίδου γεννήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το γαλλικό κολλέγιο Δελασαλ και πλέον είναι φοιτήτρια του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ. Από τα μαθητικά της χρόνια, έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια ποικίλων θεμάτων-από επιχειρηματικά μέχρι μαθηματικών και ψυχολογίας- ενώ ατέρμονο είναι το ενδιαφέρον της για τη ρητορική. Έτσι, έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πληθώρα προσομοιώσεων και αγώνων αντιλογίας -μια εκ των οποίων αποτελούν και οι μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη- αρχικά ως συμμετέχουσα και εθελόντρια και έπειτα, ως μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας και κριτής. Τέλος, συμμετέχει ενεργά στις φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ Aristurtle και IEEE ενώ είναι γνώστης αγγλικών και γαλλικών.

Είμαι ο Δημήτριος Χατζής , είμαι φοιτητής στο Παντείο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας. Έχω υπάρξει μέλος της Βουλής των Εφήβων και εχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα πολιτικά συνέδρια και προσομοιώσεις ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω επίσης συμμετάσχει σε αρκετούς ρητορικούς αγώνες αλλά και σε εθελοντικούς φοιτητικούς οργανισμούςΤο χόμπι μου είναι η φωτογραφία, το τρέξιμο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό,  είναι πως έχω πολύ έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την κοινωνία, τις ανταλλαγές φοιτητών, τον αθλητισμό και τη δια βίου μάθηση.

3.α. Το Δικαίωμα σε ένα Ικανοποιητικό Επίπεδο Διαβίωσης (Σύνθεση Α)

Ονομάζομαι Ευσταθία Χατζηθεοδώρου και έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βέροια. Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με κατεύθυνση τις Πολιτικές Σπουδές και την Διπλωματία, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Πληροφορικής του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις στρατηγικές σπουδές, αλλά και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Στον κόσμο των προσομοιώσεων μπήκα στο δεύτερο έτος των σπουδών μου και έκτοτε δεν μπορούσα να βγω από αυτόν. Φέτος είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στο συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» ως Πρόεδρος Επιτροπής, αλλά ο ενθουσιασμός είναι ακόμη ο ίδιος. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά τον Δεκέμβριο!

Ονομάζομαι Δημήτρης Τσιπινιάς και είμαι φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών διανύοντας το τριτο έτος σπουδών μου (2019-2020). Ως μαθητής είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διαφορά συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων εθνών, γεγονός που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του αντικειμένου σπουδών μου. Η ενασχόληση τόσο με τη ρητορική όσο και με διεθνείς προσομοιώσεις αποτελούσε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για μενα και εξακολουθεί να με συνοδεύει και στα φοιτητικά μου χρόνια. Πέρα από τις σπουδές και τα φοιτητικά συνέδρια ασχολούμαι με την εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως γαλλικά και αραβικά.

3.β. Το Δικαίωμα σε ένα Ικανοποιητικό Επίπεδο Διαβίωσης (Σύνθεση Β)

Ονομάζομαι Γκλαβίνη Ελισάβετ και θα έχω την χαρά και την τιμή να διατελέσω Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων με θέμα την εξασφάλιση ενός Ικανοποιητικού Επιπέδου Διαβίωσης. Διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και απολαμβάνω ιδιαίτερα τα μαθήματα του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Συμβάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λατρεύω το debate και συμμετείχα στην ίδρυση ενός ρητορικού ομίλου για τη Νομική Σχολή ώστε να μπορέσουμε και ως φοιτητές να συζητήσουμε για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό που θα μας απασχολήσει στην Επιτροπή μας. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την πυγμαχία, το χορό και τις ξένες γλώσσες. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους και να ανταλλάξουμε απόψεις για τόσο ενδιαφέροντα ζητήματα!
Ελπίζω να απολαύσετε τη φετινή συνεδρίαση της Επιτροπής μας!

Η Ζωή Παπακυρίτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι 20 χρονών, στο τρίτο έτος των σπουδων της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν πάντοτε καλλιτεχνικό άτομο, χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και μαθαίνει Ισπανικά. Από το πρώτο έτος των σπουδών της, ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για τις διεθνείς σχέσεις και τα διεθνή ζητήματα, γεγονός που αποτέλεσε το κίνητρό της για να ξεκινήσει να συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ και να γράφει άρθρα που αφορούν τη διεθνή κοινότητα. Η δραστηριότητά της ως εθελόντρια σε δρασητοπτηρες εφήβων την έκανε να πιστέψει ιδιαίτερα στη δύναμη και στις ιδέες τους, και γι’αυτό τον λόγο αποφάσισε να συμμετάσχει ως μέλος προεδρείου στο φετινό συνέδριο. Το όνειρό της είναι να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

1. Απαγόρευση των Φυλετικών Διακρίσεων

Ονομάζομαι Πελαγία Τσαλαμπούνη. Είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ. Με τον χώρο της διπλωματίας ήρθα σε επαφή το πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής μέσα από προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών. Πέρα από τις προσομοιώσεις ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χορό. Στα ενδιαφέροντα μου εντάσσεται η μαγειρική και η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Υπήρξα ενεργό μέλος του δημοτικού συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης για το έτος 2019-2020. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος στο ΜΡΔ στην ομάδα των προεδρείων και ανυπομονώ για αυτό.

Η Αναστασία Χατζηιωαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα φοιτά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Νομικής, και όσοι τη γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτή είναι η μεγάλη της αγάπη. Το ενδιαφέρον που τη χαρακτηρίζει για τη διπλωματία, την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις ήταν το βασικό της κίνητρο για να λάβει μέρος σε φοιτητικές προσομοιώσεις στα όργανα των Ηνωμένων Εθνών. Άλλωστε, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ισότητας των φύλων και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει, περισσότερο κλασσική λογοτεχνία, ιστορία και πολιτική φιλοσοφία, ενώ αγαπά το θέατρο, τις ξένες γλώσσες και τις ταινίες εποχής.

2. Απαγόρευση Φυλετικής Προπαγάνδας και Ρητορικής Μίσους

Ο Γιώργος Σκλαβουνάκης είναι 20 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι τριτοετής προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει σε τέτοιου είδους προσομοιώσεις από 14 ετών και είναι η δεύτερη φορά του στους ‘Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη’ ως μέλος του προεδρείου. Μετρά σημαντικό αριθμό συμμετοχών τόσο σε μαθητικές, όσο και σε φοιτητικές προσομοιώσεις, σε διάφορες θέσεις. Έχει άριστη γνώση αγγλικών και γαλλικών και βασική γνώση ισπανικών. Στις ασχολίες του εντάσσονται ο κινηματογράφος, η συγγραφή και η μουσική, ενώ επιδιώκει μεταπτυχιακές σπουδές σχετικές με τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις διεθνείς σχέσεις.

Η Αλεξάνδρα Ιωακειμίδου είναι 21 χρονών, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και έχει λάβει μέρος σε αρκετές προσομοιώσεις τα δυο τελευταία χρόνια. Της αρέσουν επίσης τα ταξίδια, ο χορός και οι ταινίες. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στην συγκεκριμένη προσομοίωση και ανυπομονεί ιδιαίτερα για όσα έχει να μάθει από αυτή την εμπειρία.

Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε Βάρος των Γυναικών

1. Το Δικαίωμα στην Ισότιμη Εκπροσώπηση των Φύλων

Η Αλίκη Αμπατζή βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο τμήμα ελληνικής φιλολογίας του ΑΠΘ με ειδίκευση Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Ασχολείται επαγγελματικά με την αρθρογραφία και τη φωτογραφία ενώ έχει λάβει μέρος σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων με θεματικές που εντάσσονται στο κομμάτι της νεοελληνικής γλώσσας, της αρθρογραφίας, του ραδιοφώνου και της δημιουργικής γραφής. Κατέχει πτυχία κλασικής μουσικής και αρμονίας και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού σε παιδιατρικές κλινικές και νοσοκομεία. 

Ειναι η τέταρτη χρονιά συμμετοχής της στο Μαθητές σε Ρόλο Διπλωματη με προϋπηρεσία στην ομάδα δημοσιογραφίας, αντιπροέδρου και προέδρου επιτροπής. 

Ο Μποζουτσίδης Γερμανός (Μάνος)-Παρασκευάς γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Πλέον μένει στην Αθήνα και σπουδάζει στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήδη από τα μαθητικά του χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για την επιχειρηματολογία, ως μέλος της ομάδας debate του σχολείου του, αλλά και για τις προσομοιώσεις τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της. Γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, δείχνει ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες και τους ξένους πολιτισμούς τους, για τη διπλωματική ιστορία και τις διεθνές σχέσεις και το ανάλογο δίκαιο

2. Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Η Άννα Μαρία Τοτοκώτση είναι 20 ετών, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Από το 2013 συμμετέχει σε προσομοιώσεις του Ο.Η.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε αγώνες ρητορικής τέχνης ως αγορητής αλλά και ως κριτής, σε προσομοίωση πανελλήνιου κοινοβουλίου, όπως επίσης και σε άλλα συνέδρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, είναι ενεργό μέλος της ELSA Thessaloniki.

Η Θεοδώρα Φεσατίδου είναι 18 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, και είναι φοιτήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από νωρίς επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρητορική και τις τέχνες, λαμβάνοντας μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικής στα Αγγλικά (Panhellenic Forensics Association) και αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, όντας εκπαιδευτικό στέλεχος της Σχολής Στελεχών και των κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ. Έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα προσομοιώσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόσο ως συμμετέχουσα όσο και ως μέλος του Προεδρείου. Παράλληλα, αποτελεί ενεργό μέλος της ELSA Thessaloniki. Ξεκινώντας ως εθελόντρια το 2016 και έπειτα ως εμπειρογνώμονας το 2017, φέτος είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει στη διοργάνωση, συμβάλοντας σημαντικά στο έργο της Ομάδας Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2019.

3. Το Δικαίωμα στην Ίση Αμοιβή για Εργασία Ίσης Αξίας

Ο Μιχάλης Κούκουζας είναι 21 ετών και κατάγεται από την Εύβοια. Σήμερα, βρίσκεται στο 4ο έτος των σπουδών του στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις & Οργανισμούς. Η επαφή του με τα συνέδρια προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και έως τώρα έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει βραβευθεί σε κάποια από αυτά. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά και Γερμανικά) και τα κύρια πεδία ενδιαφέροντός του είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ξένες γλώσσες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη του τιμή να διατελεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την εξάλειψη των Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών.

Ονομάζομαι Θοδωρής Παλάσκας, είμαι 20 ετών, κατάγομαι από τα Τρίκαλα και είμαι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από μικρός είχα ανακαλύψει το πάθος μου για την πολιτική, τη διπλωματία και για τις εξελίξεις στην παγκόσμια διεθνή σκηνή. Στόχος μου, να μεταδώσω αυτό το πάθος και στους «νέους διπλωμάτες», αναπτύσσοντας παράλληλα τα στοιχεία της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού. Επίσης, από πολύ μικρός λατρεύω οτιδήποτε έχει σχέση με τον κινηματογράφο περνώντας αμέτρητες ώρες στις αίθουσες του κάθε σινεμά αλλά και τον αθλητισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μπασκετ. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτήν την επιτροπη και ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους

4. Το Δικαίωμα των Κοριτσιών και Γυναικών στην Εκπαίδευση

Η Αικατερίνη Τόσκου είναι 22 ετών, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Καστοριά. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και μοντέλων προσομοίωσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στον ελλαδικό κυρίως χώρο, έχοντας βιώσει και τις εμπειρίες του εξωτερικού μέσα από το φοιτητικό πρόγραμμα Erasmus. Διαθέτει γνώσεις γαλλικών κι αγγλικών, ενώ οι ακαδημαϊκοί της στόχοι και τα ενδιαφέροντα της, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στις διεθνείς σχέσεις και στις τέχνες.

Oνοµάζοµαι Mαρία Eλένη Γιαννίκα και είµαι 19 ετών. Γεννήθηκα στην Aθήνα, µεγάλωσα στην Πάτρα από όπου και αποφοίτησα από το Πειραµατικό Λύκειο Πανεπιστηµίου Πατρών. Tο 2018 ξεκίνησα τις σπουδές µου στο Eθνικό και Kαποδιστριακό Πανεπιστήµιο Aθηνών, στο τµήµα Nοµικής.Oι εµπειρίες µου στα συνέδρια προσοµοίωσης ξεκίνησε στα µαθητικά µου χρόνια και συνεχίζεται κατα την διάρκεια των σπουδών µου, µε συµµετοχή σε προσοµοιώσεις των Hνωµένων Eθνών, του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου και της UNESCO, τόσο στην Eλλάδα όσο και το εξωτερικό.Παράλληλα, συµµετέχω και σε ρητορικούς διαγωνισµούς, ενώ µιλάω αγγλικά και γερµανικά.

5. Γυναίκα Πρόσφυγας

Η Θεοδωρα Τζιμα είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Ανατολια. Γεννήθηκε, μεγαλωσε και σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο τμήμα Μουσουμλανικων Σπουδών στον ΑΠΘ. Έχει ασχοληθεί με αρκετά συνέδρια στο παρελθόν. Ενδεικτικά συμμετέχει σε προσομοιώσεις της βουλης των Ελλήνων και στο συνεδριο αυτό από την στιγμή που ξεκίνησε. Στο παρελθόν ασχολούταν με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και πλέον αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγάπες της.

Ονομάζομαι Μαρία-Παρθένα Μουλά, είμαι 20 ετών, μεγάλωσα στην Κατερίνη και σπουδάζω στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εκτός των σπουδών μου, συμμετέχω σε προσομοιώσεις και συνέδρια που καλύπτουν μεγάλο εύρος, από δημοτικά συμβούλια, σε όργανα των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι υπάρχει στο ενδιάμεσο. Παράλληλα συμμετέχω εθελοντικά στις πόλεις που ζω με ομάδες που θέτουν στόχους την συμμετοχή και ενεργοποίηση των νέων. Το πραγματικό μου πάθος είναι ο τομέας της Επικοινωνίας, στον οποίο ελπίζω να δραστηριοποιηθώ στο μέλλον.

Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού

1. Το Δικαίωμα Ελευθερίας Έκφρασης Της Γνώμης του Παιδιού

Η Μαρία Αναγνώστου διανύει το δεύτερο έτος της Νομικής του Α.Π.Θ. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Η ενασχόλησή της με τις προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια που συμμετείχε ως εκπρόσωπος χώρας ή ως εθελόντρια. Ως φοιτήτρια συμμετέχει ως κριτής στους πανελλήνιους αγώνες ρητορικής τέχνης, σε ποικίλες ημερίδες και συνέδρια και είναι αρθρογράφος σε online περιοδικό. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA) και συμμετέχει σε αρκετές δράσεις της, είτε ως συμμετέχουσα είτε ως οργανωτική επιτροπή.

Η Αγγελική Χαρμπή είναι 20 ετών και διανύει το τρίτο έτος στο τμήμα της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε σε προσομοιώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2018,ως φοιτήτρια, έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και περιφερειακών διεθνών οργανισμών. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που θα πάρει μέρος στο ΜΡΔ ως μέλος των προεδρείων και ευελπιστεί οι συμμετέχοντες μέσα από αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία να αγαπήσουν το χώρο της διπλωματίας!

2.α. Το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση (Σύνθεση Α)

Η Σμαρώ Κωνσταντινίδου είναι απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.  Είναι κάτοχος πτυχίου αγγλικών, ενώ τα τελευταία έτη έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια  και σεμινάρια  σε θέση γραμματειακής υποστήριξης και απλής παρακολούθησης  με θεματικές: Συνεκπαίδευση, Ειδικές ανάγκες, Προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, καθώς και Διεπιστημονικά συνέδρια που αφορούν την Υγεία την Ψυχολογία και την  Εκπαίδευση. Επιπλέον, συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού με θεματική «το δικαίωμα στην ανάπαυση και το παιχνίδι» της 3ης  Πανελληνίας Μαθητικής Προσομοίωσης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη». Είναι παθιασμένη με το αντικείμενο σπουδών της, ενώ θεωρεί ότι η εκπαίδευση αποτελεί προσωπικό ζήτημα για την ιδια. Αδυναμία της είναι η «Διαφοροποίηση διδασκαλίας» ενώ αποτέλεσε και το θέμα της πτυχιακής της.

Ο Κωνσταντίνος Χονδρούλης είναι 18 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ν.Μπακογιάννη. Από νεαρή ηλικία έδειξε εμφανές ενδιαφέρον για τον χώρο των διεθνών σχέσεων, της διπλωματίας και της νομικής. Συμμετείχε σε αρκετές προσομοιώσεις του ΟΗΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ρητορικούς διαγωνισμούς και συνέδρια. Το ενδιαφέρον του μάλιστα για αυτές τις διοργανώσεις τον επιβράβευσε με τη θέση του Προέδρου, παρότι ανήλικος, στα 17 του σε Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει βραβευθει ως Πρέσβης του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου (EPAS Programm). Φοιτεί στη Νομική σχολή του University of Leeds της Αγγλίας, ενώ μετά το πέρας των σπουδών του ευελπισθεί για ένα μεταπτυχιακό στο εταιρικό δίκαιο, τις διεθνείς σχέσεις ή τα χρηματοοικονομικά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και τη Γαλλική.

2.β. Το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση (Σύνθεση Β)

H Tερψιθέα Παπανικολάου είναι απόφοιτος της Νομικής ΑΠΘ και ασκούμενη δικηγόρος. Συμμετέχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών από το 2017. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φοιτητών Νομικής, αρθρογράφησε για πληθώρα νομικών θεμάτων. Αγαπά τις ξένες γλώσσες, τα ταξίδια, τον εθελοντισμό και τις διεθνείς σχέσεις.

Ο Παύλος Βαενάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000, μεγάλωσε στην Καστοριά και τώρα διανύει το δεύτερο έτος των προπτυχιακών σπουδών του στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εντάχθηκε στο χώρο των προσομοιώσεων το 2015 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα προσομοιώσεων διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών οργάνων. Κύριά του ενδιαφέροντα είναι το διεθνες δικαιο, η διπλωματία και οι ξενες γλώσσες. Το ΜΡΔ έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον Παύλο καθώς αποτέλεσε μια από τις πρώτες του συνεδριακές εμπειρίες, όταν το 2016 κλήθηκε να συμμετάσχει ως εμπειρογνώμωνας στην ίδια επιτροπή, της οποίας φέτος θα αποτελέσει αντιπρόεδρος. Μιας και θα είναι η πρώτη του φορά ως μέλος προεδρείου, είναι ανυπομονεί ιδιαίτερα για το ΜΡΔ 2019.

3. Το Δικαίωμα στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι

Ο Ανδρέας-Βασίλειος Βρυώνης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, και τώρα είναι στο δεύτερο έτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Του αρέσουν  οι διεθνείς σχέσεις και η πολιτική. Έχει  συμμετάσχει σε  προσημειώσεις των Ηνωμένων εθνών από την μαθητική ήδη ηλικία. Γνωριζει αγγλικά γερμανικά και βρίσκετε στο αρχικό στάδιο εκμάθησης Γαλλικών. 

Ο Ρακόπουλος Ευστάθιος Ερμής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος σε πολλές εθελοντικές δράσεις και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ρητορικής λαμβάνοντας επίσης μέρος σε αγώνες επιχειρηματολογίας. Συμμετείχε σε συνέδρια προσομοιώσεων Ηνωμένων Εθνών τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. 

«Είναι μεγάλη μου τιμή να αποτελώ μέρος αυτής της μεγάλης δράσης πια και από τη θέση του αντιπροέδρου.»

4. Το Δικαίωμα στην Υγεία

Η Έλενα Κεπερτή ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και γεννήθηκε. Σπουδάζει στο τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τα ενδιαφέροντά της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και μέσα σε αυτά ξεχωρίζει η αγάπη της για τις προσομοιώσεις. Πριν πέντε χρόνια συμμετείχε για πρώτη φορά σε Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών και από τότε έχει λάβει μέρος σε πολλά παρόμοια συνέδρια, ως επίτροπος ή ως μέλος του προεδρείου. Θεωρεί πως η συμμετοχή σε προσομοιώσεις είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, αφού διευκολύνει την απόκτηση της ικανότητας του δημοσίου λόγου και ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με ζητήματα καίριας σημασίας. Στόχος της είναι να συμβάλλει όσο περισσότερο μπορεί στο να αποτελέσει το ΜΡΔ μια υπέροχη εμπειρία για όλους.

Η Ελευθερία Βλάχου είναι τριτοετής φοιτήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ. Δραστηριοποιείται στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειρήνης (SCORP) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής (IFMSA), ενώ είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για τα δικαιώματα που αφορούν την υγεία. Έχει ειδικευτεί στην κοινωνική ψυχολογία στο DCU, ενώ, ταυτόχρονα, είναι αναγνωρισμένη youth worker από την ΕΕ. Παράλληλα, είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας Playing for Equality-Thessaloniki, ενώ πρόσφατα άρχισε να αρθρογραφεί για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Από πολύ νωρίς, έδειξε ενδιαφέρον για την τέχνη του λόγου με διακρίσεις σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αγώνες ρητορικής τέχνης και προσομοιώσεις δημοτικών συμβουλίων. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2016, ενώ έχει συμμετάσχει στο ΜΡΔ ως διπλωμάτης και ως Υπεύθυνη Εθελοντών.

5. Προστασία του Παιδιού από κάθε Μορφή Βίας

Η Θωμαίς Νταφούλη είναι τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς και προσομοιώσεις (Βουλή των Εφήβων, νομικά σεμινάρια και συνέδρια) ως μαθήτρια και ως φοιτήτρια. Συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στο ΜΡΔ 2018 (στην επιτροπή για το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση) και ως κριτής στους ρητορικούς αγώνες «Μαθητές Αγορητές» (ΑΡΤ 2018 και 2019), συμβάλλοντας επιπλέον στην προετοιμασία των μαθητών. Είχε την χαρά να συμβάλλει στη διοργάνωση διαφόρων δράσεων με εμπλοκή μαθητών αλλά και φοιτητών ως μέλος και οργανωτικής επιτροπής σε ποικίλες διοργανώσεις της ELSA Thessaloniki (2 Summer School, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Διαβούλευση για το δικαίωμα στην εκπαίδευση) ως ενεργό μέλος του σωματείου (European Law Students’s Association) και επιπλέον αρθρογραφεί στο νομικό περιοδικό του Expressis Verbis. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για δράσεις τόσο σχετικές με τη νομική, όσο και με την εκπαίδευση καθώς και με τον εθελοντισμό.

Ο Γιώργος Κωνσταντάκης είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (στρατιωτική νομική). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Μοντέλων Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών , ενώ τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο πεδίο του δημοσίου διεθνούς δικαίου καθώς και στην ενασχόληση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών του ελπίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις του στο πεδίο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Γνωρίζει άριστα την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα ενώ παράλληλα λατρεύει το θέατρο, τη μουσική και τα ταξίδια.

6. Προστασία Ασυνόδευτων Παιδιών εκτός Χώρας Καταγωγής

Ονομάζομαι Σωληναρά Ευρυδίκη και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σκοπεύω να ακολουθήσω την πολιτική κατεύθυνση καθώς με ενδιαφέρει η εμβάθυνση σε θεωρίες διπλωματίας και διεθνούς δικαίου. Ανεξάρτητα από τον ακαδημαϊκό τομέα, έχω συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών (από την ηλικία των 16 ετών), ως διπλωμάτης, αρχηγός αποστολής και μέλος του προεδρείου καθώς επίσης σε αγώνες ρητορικής ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά ενώ παράλληλα κάνω μαθήματα για απόκτηση του γαλλικού πτυχίου επιπέδου Β2. Ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό, όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου UNESCO Youth Club of Thessaloniki.

Έχω τη τιμή να συμμετέχω για δεύτερη φορά στο φετινό ΜΡΔ ως πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα την «Προστασία ασυνόδευτων παιδιών εκτός χώρας καταγωγής». Πρόκειται για μια εξαιρετική εμπειρία με πυρήνα την ανάπτυξη των διπλωματικών δεξιοτήτων και όλοι οι μαθητές γυμνασίου ή λυκείου αξίζει να τη βιώσουν. Ανυπομονώ για ένα καταπληκτικό τριήμερο γεμάτο ντιμπέιτ και χαμόγελα!

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γαζής, είμαι 20 χρονών και κατάγομαι από τον Διόνυσο Αττικής, ενώ διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τις σπουδές φύλου, τον φεμινισμό, την πολιτική ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις. Τα ενδιαφεροντά μου αυτά αποτέλεσαν την αφορμή για την συμμετοχή μου σε μια σειρά απο προσομοιωτικά συνέδρια από την ηλικία των δεκαπέντε ετών μέχρι και σήμερα. Η συμμετοχή μου σε αυτά ως συμμετέχων και ως μέλος προεδρείου συνέβαλε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, εδνιαφερόντων και φιλιών που με συνοδεύουν μεχρι σήμερα· στην κατεύθυνση αυτή προσδοκώ με την σειρά μου να συμβάλω στο πρώτο μου προεδρείο σε συνέδριο μαθητικού επιπέδου.

Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

1. Το Δικαίωμα στην Προσβασιμότητα

Ονομάζομαι Μπιτζίκα Ελίνα, είμαι 20 ετών και διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Α.Π.Θ. Η ενασχόληση μου με τις προσομοιώσεις ξεκίνησε ήδη από το γυμνάσιο και συνεχίζεται μέχρι και τώρα, έχοντας συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων τόσο των Ηνωμένων εθνών, όσο και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και της Βουλής των Ελλήνων, αποκομίζοντας παράλληλα 5 βραβεία. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, τη μελέτη της γαλλικής γλώσσας και τον σύγχρονο χορό.

 

Λέγομαι Γιώργος Παπαδομανωλάκης, και είμαι 21 χρονών. Σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τις προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών, έχοντας συμμετάσχει σε αυτά ως Delegate αλλά και ως Chair, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης μου αρέσει και το Debate, ενώ είμαι μέλος και του Debate Club στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Τα ταξίδια και η τεχνολογία είναι οι μεγαλύτερες ασχολίες μου, καθώς πάντα μου αρέσει να γνωρίζω νέα μέρη και ανθρώπους, όπως επίσης να φτιάχνω και υπολογιστές, ταυτόχρονα αν γίνεται!

2. Αφύπνιση της Kοινωνίας

Είμαι η Δάφνη Πενλόγλου και σπουδάζω στο τρίτο έτος της φιλοσοφικής σχολής στο τμήμα της ψυχολογίας. Η ενασχόλησή μου με τα συνέδρια ξεκίνησε στα μαθητικά χρόνια με τη συμμετοχή σε συνέδρια TMUN. Η γνωριμία με την πανελλήνια προσομοίωση Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη έγινε το 2016, όπου συμμετείχα ως εθελοντής. Το 2018 ήμουν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Για την Προστασία του Παιδιού από Κάθε Μορφή βίας και τότε ήταν που πήρα το «βάπτισμα του πυρός» στη θέση του Προεδρείου. 

Ονομάζομαι Ηλιάδης Αργύρης, είμαι 19 ετών και διανύω το δεύτερος έτος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Η ενασχόληση με τον κόσμο των προσομοιώσεων ξεκίνησε από την ηλικία των 16, όταν έλαβα για πρώτη φορά μέρος στη πρώτη μαθητική προσομοίωση στα ελληνικά. Η εμπειρία αξέχαστη  και η γνώση που αποκόμισα, ανεκτίμητη αξία. Ουσιαστικά, το πρώτο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» αποτέλεσε αφετηρία και μου έδωσε όλα τα εφόδια για να συνεχίσω. Έχω παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ καθώς και για την διαχείρηση  κρίσεων στα ΜΜΕ. Από την ηλικία των 16 ασχολούμαι με τον τομέα της φωτογραφίας. Σήμερα καλύπτω φωτογραφικά εκδηλώσεις και τελετές. 

3. To Δικαίωμα στην Iσότητα Eνώπιον του Nόμου

Ονομάζομαι Γεώργιος Λούκας και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον μου για τον κλάδο του διεθνούς δικαίου και τη διπλωματία αποτέλεσε την αφορμή για τη συμμετοχή μου σε πληθώρα προσομοιώσεων στα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ως διπλωμάτης, ως υπεύθυνος αποστολής αλλά και ως μέλος του προεδρείου. Ως φοιτητής νομικής, ανυπομονώ να ακούσω προσεκτικά τις θέσεις των μαθητών αναφορικά με την ισότιμη εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία ενώπιον του νόμου.

Ονομάζομαι Σοφία-Ζωή Παράσχου, είμαι 20 ετών και διανύω το 2ο έτος της Νομικής Αθηνών. Παράλληλα, αφιερώνομαι σε πολλές άλλες ασχολίες, με κύριες την αρθρογραφία και τα συνέδρια, στον κόσμο των οποίων μυήθηκα από νωρίς. Πίσω στο 2014, μια καθηγήτρια μου είχε πει πως το ταξίδι των συνεδρίων θα αλλάξει η ζωή μου. Μετρώντας πλέον 6 σχεδόν χρόνια debate, λογομαχίας, πάθους αλλά και πολλών καινούργιων γνωριμιών και φίλων, μπορώ να πω πως είχε απόλυτο δίκιο. Η ζωή μου μεταμορφώθηκε, γέμισα εμπειρίες και αγάπη, που αφήνω παρακαταθήκη στη νέα γενιά και εύχομαι να καταφέρω τη μεταφορά τους στην καρδιά όλων των παιδιών.

4. Το Δικαίωμα στην Εργασία και την Απασχόληση

Ο Θεοφάνης Κολυμπάς ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπουδάζει Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις. Επίσης, έχει λάβει μέρος στις προσομοιώσεις «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» και τιμήθηκε ως ο «Καλύτερος Διπλωμάτης του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», το 2016. Ενώ, το 2018 και το 2019 ανέλαβε θέση Αντιπροέδρου και Προέδρου Επιτροπής, αντίστοιχα. Επιπλέον, συμμετείχε σε αγγλόφωνες προσομοιώσεις MUN. Επιπροσθέτως, υπήρξε αρχηγός πολυβραβευμένης ομάδας στον διαγωνισμό «Formula 1 στα Σχολεία» και του έχουν αποδοθεί διάφορα βραβεία από δραστηριότητες STEM. Τέλος, δείχνει ενδιαφέρον για την διπλωματία και τα διεθνή θέματα, ενώ, συχνά, ασχολείται και με τον επιχειρηματικό τομέα και με συναλλαγές παραγώγων χρηματιστηρίου.

Ονομάζομαι Σοφία Ζαγγανά, γεννήθηκα το 2001 και μεγάλωσα στη Λάρισα. Η συμμετοχή στην ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου μου με θέμα την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κινητοποίησε για την ενασχόλησή μου με τέτοιες δράσεις. Ακολούθησε η συμμετοχή σε συνέδρια του Αρείου Πάγου, του ΜΡΔ, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.Μιλάω αγγλικά και γαλλικά και μαθαίνω ισπανικά. Επιθυμώ να ασχοληθώ ενεργά με τον εθελοντισμό, ως μέλος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και να συμμετέχω σε πλήθος συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα,όσο και στο εξωτερικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την προστασία των ανθρωπίνων ελευθεριών, ιδίως των μειονοτικών ομάδων.