Παολίνα Ζογλοπίτη: “Καταλήξαμε σε ένα συνετό και λογικό συμπέρασμα”

συνέντευξη στην Ελευθερία-Ραφαέλλα Γερολύμου

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», συνομιλήσαμε με την εκπρόσωπο της Γερμανίας από την Επιτροπή για το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Έκφρασης του Ανθρώπου. 

-Θα ήθελα, αρχικά, να συστηθείς στους αναγνώστες και να περιγράψεις το ρόλo σου στο φετινό ΜΡΔ.
-«Ονομάζομαι Παολίνα Ζογλοπίτη, είμαι 15 ετών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στη προσομοίωση αυτή διότι με παρακίνησαν οι φίλοι μου οι οποίοι μου προσέφεραν μια θετική εικόνα του συνεδρίου, το οποίο, επίσης, είναι μια πύλη για όσους σκοπεύουν να ακολουθήσουν τις
ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως η Νομική και η Ψυχολογία, που επιθυμώ προσωπικά».

-Πώς ήταν η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους εμπειρογνώμονες κάθε χώρας;
«Όλοι είχαν καταλυτικό χαρακτήρα στη λήψη αποφάσεων. Με εντυπωσίασε και έμεινα
ευχαριστημένη».

-Η χώρα σου, Γερμανία, είναι ικανοποιημένη με την τελική απόφαση της Επιτροπής;
«Σίγουρα! Η χώρα μου έχει μείνει ευχαριστημένη επειδή συμμετείχα αρκετά στο συνέδριο κάνοντας διάφορες προτάσεις, κυρίως, τα συμφέροντα της Γερμανίας, και φάνηκε να συμπίπτουν με τις υπόλοιπες χώρες. Έτσι, κάνοντας συνδυασμό των συμφερόντων μας και αναθεωρώντας τις απόψεις μας, καταλήξαμε σε ένα συνετό και λογικό συμπέρασμα».

-Οι απόψεις σου παρουσιάζουν κοινά σημεία με τις αντίστοιχες της χώρας της οποίας είσαι εκπρόσωπος;
«Θεωρώ, ναι. Γενικότερα, είμαι πιο φιλελεύθερο άτομο. Δεν μου αρέσουν οι περιορισμοί, αλλά αναγνωρίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητοι. Είμαι άτομο που αγαπάει την τέχνη και ακούγοντας ότι κάποιοι θέλουν τον περιορισμό της, δυσανασχέτησα. Ήταν κάτι που υποστήριξα διότι αυτό έπρεπε να κάνω. Δεν έβγαινε όσο από μέσα μου. Προς τα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *