ΠΑΡΟΥΛΑ ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΑΚΗ

Επικεφαλής και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής

Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου
και Διεθνών Οργανισμών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Σικάγο, Στρασβούργο, Χάγη, Λονδίνο κ.ά. σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ΔΠΘ), όπου υπηρέτησε στη συνέχεια από το 1974 έως το 1993. Από το 1994 ως το 2014 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όπου και ίδρυσε την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής.

Εισήγαγε τον θεσμό των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ήδη από τη δεκαετία του 1980, ενθαρρύνοντας εκατοντάδες φοιτητές να συμμετάσχουν σε διεθνείς αποστολές ανά τον κόσμο και το 2001, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations), που αποτελεί τη μοναδική προσομοίωση των οργάνων του ΟΗΕ σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Το 2007, σε αναγνώριση της προσφοράς της, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη της απένειμε τον τιμητικό τίτλο “Friend of the United Nations” (F.U.N.).

Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ευρώπης, Αμερικής και αλλού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εκπροσώπησε τη χώρα σε ευρωπαϊκές κι άλλες συνδιασκέψεις.

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Neophit Rilsky του Blagoevgrad της Βουλγαρίας, ορίστηκε Δικαστής ad hoc στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει σειρά βιβλίων και επιστημονικών άρθρων στα Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.naskouperraki.gr.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Στέφανος Κατσούλης είναι υπ. διδάκτωρ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠαΜακ). Είναι συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου ως μέλος της Μονάδας Υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διατελεί Διευθυντής του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και συνεργάτης της Έδρας UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του ΠαΜακ. Συμμετέχει στην ομάδα έργου του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet «European Constitutionalism and Religion(s)» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από το 2009 συμμετέχει στην οργάνωση του διεθνούς Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «ThessisMUN», ενώ από το 2010 είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μοντέλου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας «Rhodes MRC». 

Στο παρελθόν εργάστηκε ως συντονιστής προγραμμάτων στον οργανισμό «Symβiosis – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης», ήταν μέλος της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος Erasmus + «I Have Rights» (ΑΠΘ) και του προγράμματος Erasmus+ Jean Monnet «Discourses on EU and Human Rights» (Ίδρυμα Καλλιόπης Κουφά για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Εργάστηκε ως Συντονιστής Πεδίου στο πρόγραμμα «Quality play-based learning and non-formal education for refugee children in Greece» που υλοποίησε ο οργανισμός ELIX και χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη της UNICEF. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης από το 2010 έως το 2018.

 

ΕΡΑΤΩ ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Ερατώ Φεσατίδου είναι 22 χρονών και φοιτεί στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχοντας επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρητορική και τα συνέδρια από τα μαθητικά της χρόνια, συνεχίζει και ως φοιτήτρια λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακών Οργανισμών αλλά και του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου τόσο ως συμμετέχων όσο και ως Προεδρείο. Eίναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» (ΜΡΔ), έχοντας την τιμή να συμβάλλει στη διοργάνωση του συνεδρίου, όπως ισχύει επίσης και για το «Μαθητές-Αγορητές» (ΑΡΤ) 2019 που θα διεξαχθεί το Μάρτιο.

ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Ιωάννης – Άγγελος Μπελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών του στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (TMXA) του ΑΠΘ και είναι απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «De la Salle”. Από τα σχολικά του χρόνια έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μοντέλων προσομοίωσης οργανισμών στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Παράλληλα, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και έχει βοηθήσει στη διοργάνωση αρκετών συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ασχολείται αρκετά με τα υπολογιστικά συστήματα και ταυτόχρονα με τη δημιουργία τόσο έντυπου όσο και ψηφιακού γραφιστικού υλικού. Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική υποστήριξη της προσομοίωσης, καθώς και τη δημιουργία του γραφιστικού υλικού.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΚΛΟΠΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ανδρομάχη Σκλόπη είναι 20 χρονών, απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Από νεαρή ηλικία ο αθλητισμός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της και στην εκπαίδευση της, έχοντας λάβει και αρκετές διακρίσεις. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και έχει άριστες γνώσεις στην πληροφορική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, της Βουλής των Ελλήνων και σε ρητορικούς αγώνες ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη επικοινωνίας και υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει εργαστεί ως γραμματέας και έχει ασχοληθεί αρκετά με την επίβλεψη, τη δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία παιδιών. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και παίζει βόλλεϋ.