ΠΑΡΟΥΛΑ ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΑΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου
και Διεθνών Οργανισμών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Σικάγο, Στρασβούργο, Χάγη, Λονδίνο κ.ά. σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ΔΠΘ), όπου υπηρέτησε στη συνέχεια από το 1974 έως το 1993. Από το 1994 ως το 2014 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όπου και ίδρυσε την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής.

Εισήγαγε τον θεσμό των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ήδη από τη δεκαετία του 1980, ενθαρρύνοντας εκατοντάδες φοιτητές να συμμετάσχουν σε διεθνείς αποστολές ανά τον κόσμο και το 2001, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations), που αποτελεί τη μοναδική προσομοίωση των οργάνων του ΟΗΕ σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Το 2007, σε αναγνώριση της προσφοράς της, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη της απένειμε τον τιμητικό τίτλο “Friend of the United Nations” (F.U.N.).

Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ευρώπης, Αμερικής και αλλού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εκπροσώπησε τη χώρα σε ευρωπαϊκές κι άλλες συνδιασκέψεις.

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Neophit Rilsky του Blagoevgrad της Βουλγαρίας, ορίστηκε Δικαστής ad hoc στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει σειρά βιβλίων και επιστημονικών άρθρων στα Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.naskouperraki.gr.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Στέφανος Κατσούλης είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι Διευθυντής του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και συνεργάτης της Έδρας UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει στην ομάδα έργου του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet «European Constitutionalism and Religion(s)» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2009 υποστηρίζει διοικητικά την οργάνωση του Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «ThessisMUN», ενώ από το 2010 είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας «Rhodes MRC».

ΕΡΑΤΩ ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Ερατώ Φεσατίδου είναι 21 χρονών και φοιτεί στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχοντας επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρητορική και τα συνέδρια από τα μαθητικά της χρόνια, συνεχίζει και ως φοιτήτρια λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακών Οργανισμών αλλά και του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου τόσο ως συμμετέχων όσο και ως Προεδρείο. Eίναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» (ΜΡΔ), έχοντας την τιμή να συμβάλλει στη διοργάνωση του συνεδρίου, όπως ισχύει επίσης και για το «Μαθητές-Αγορητές» (ΑΡΤ) 2019 που θα διεξαχθεί το Μάρτιο.

ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Ιωάννης – Άγγελος Μπελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και φοιτεί στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (TMXA) του ΑΠΘ και είναι απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «De la Salle”. Από τα σχολικά του χρόνια έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μοντέλων προσομοίωσης οργανισμών στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Παράλληλα, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και έχει βοηθήσει στη διοργάνωση αρκετών συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ασχολείται αρκετά με τα υπολογιστικά συστήματα και ταυτόχρονα με τη δημιουργία τόσο έντυπου όσο και ψηφιακού γραφιστικού υλικού. Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική υποστήριξη της προσομοίωσης, καθώς και τη δημιουργία του γραφιστικού υλικού.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΚΛΟΠΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Η Ανδρομάχη Σκλόπη είναι 19 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τα Μ.Μ.Ε. Από νεαρή ηλικία ο αθλητισμός παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή της και της έχει προσφέρει την εκπαίδευση της και τον χαρακτήρα της. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες ιστοσελίδες, κυρίως, για αθλητικά γεγονότα, γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Τη διακρίνει ο αισιόδοξος και θετικός χαρακτήρας της. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό προσομοιώσεων ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια και φέτος ως υπεύθυνη επικοινωνίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ"

Ο Νικόλας Μπλούνας είναι 21 ετών και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ήδη από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων, τόσο προσομοιώσεων τύπου MUN (Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών), όπου και έχει βραβευτεί ως Best Judge στην Επιτροπή του ICJ (International Court of Justice), και EYP (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων), όπου είχε αναδειχθεί και επιλεγεί να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνές Forum που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, όσο και Ρητορικών Αγώνων, στους οποίους έχει αναδειχθεί ως πρώτος Καλύτερος Ομιλητής στις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τέτοιου τύπου προσομοιώσεις εξακολουθεί να επιδεικνύει, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», συμβάλλοντας στη διοργάνωση της προσομοίωσης, όπως επίσης και στην προσομοίωση «ΑΡΤ Μαθητές – Αγορητές» που θα λάβει χώρα το Μάρτιο του 2019.

ΔΑΝΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Δανάη Γεωργιάδου είναι 20 χρονών και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών της, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από τα σχολικά της χρόνια έδειξε ενδιαφέρον για τον κόσμο της διπλωματίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που την ώθησε να συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών. Γενικά, έχει αναπτύξει σημαντική εθελοντική δράση σε κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση των νέων, η ισότητα των φύλων και η εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχει στο ΜΡΔ και είναι μεγάλη της τιμή να σας καλωσορίζει από τη θέση της Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο Αλέξανδρος Παντελάκος γεννήθηκε το 1997. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μετά το πέρας των προπτυχιακών του σπουδών ελπίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις του με μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά και την τραπεζική επενδυτική σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε 12 προσομοιώσεις οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών οργανισμών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γνωρίζει άριστα την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Τέλος, έξω από τον κόσμο των προσομοιώσεων, λατρεύει τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και τα καλοκαίρια εργάζεται ως ναυαγοσώστης σε πισίνες και παραλίες της Ελλάδας.