ΠΑΡΟΥΛΑ ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΑΚΗ

Επικεφαλής και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής

Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου
και Διεθνών Οργανισμών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Σικάγο, Στρασβούργο, Χάγη, Λονδίνο κ.ά. σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ΔΠΘ), όπου υπηρέτησε στη συνέχεια από το 1974 έως το 1993. Από το 1994 ως το 2014 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όπου και ίδρυσε την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής.

Εισήγαγε τον θεσμό των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ήδη από τη δεκαετία του 1980, ενθαρρύνοντας εκατοντάδες φοιτητές να συμμετάσχουν σε διεθνείς αποστολές ανά τον κόσμο και το 2001, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations), που αποτελεί τη μοναδική προσομοίωση των οργάνων του ΟΗΕ σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Το 2007, σε αναγνώριση της προσφοράς της, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη της απένειμε τον τιμητικό τίτλο “Friend of the United Nations” (F.U.N.).

Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ευρώπης, Αμερικής και αλλού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εκπροσώπησε τη χώρα σε ευρωπαϊκές κι άλλες συνδιασκέψεις.

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Neophit Rilsky του Blagoevgrad της Βουλγαρίας, ορίστηκε Δικαστής ad hoc στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει σειρά βιβλίων και επιστημονικών άρθρων στα Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.naskouperraki.gr.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Στέφανος Κατσούλης είναι υπ. διδάκτωρ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠαΜακ). Είναι συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου ως μέλος της Μονάδας Υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διατελεί Διευθυντής του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και συνεργάτης της Έδρας UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του ΠαΜακ. Συμμετέχει στην ομάδα έργου του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet «European Constitutionalism and Religion(s)» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από το 2009 συμμετέχει στην οργάνωση του διεθνούς Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «ThessisMUN», ενώ από το 2010 είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μοντέλου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας «Rhodes MRC». 

Στο παρελθόν εργάστηκε ως συντονιστής προγραμμάτων στον οργανισμό «Symβiosis – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης», ήταν μέλος της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος Erasmus + «I Have Rights» (ΑΠΘ) και του προγράμματος Erasmus+ Jean Monnet «Discourses on EU and Human Rights» (Ίδρυμα Καλλιόπης Κουφά για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Εργάστηκε ως Συντονιστής Πεδίου στο πρόγραμμα «Quality play-based learning and non-formal education for refugee children in Greece» που υλοποίησε ο οργανισμός ELIX και χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη της UNICEF. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης από το 2010 έως το 2018.

 

ΕΡΑΤΩ ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Ερατώ Φεσατίδου είναι προπτυχιακός φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον της για τις προσομοιώσεις ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια λαμβάνοντας μέρος σε εθνικές και μια διεθνή συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Ως φοιτήτρια, καλλιεργεί την κλίση της προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις, μέσα από τη συμμετοχή της σε προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και περιφερειακών Οργανισμών, έχοντας δοκιμαστεί σε όλες τις θέσεις, συμμετέχουσα, Προεδρείο καθώς και μέλος της Γενικής Γραμματείας. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συμβάλει στη διοργάνωση του «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», όπως ισχύει επίσης για το συνέδριο επιχειρηματολογίας «Μαθητές-Αγορητές», που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΚΗ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Δήμητρα Καρακιουλάκη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2010 έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων, MUN, ευρωπαϊκών και διεθνών κοινοβουλίων, καθώς και σε διαγωνισμούς debate και δημοσίου λόγου, λαμβάνοντας διακρίσεις και βραβεία για την επίδοσή της. Είναι ενεργό μέλος της ELSA, της ομάδας νέων Youthorama και του NSHSS, ενώ διατέλεσε εθελόντρια σε απευθείας σύνδεση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το 2018 συμμετείχε στη 12η συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις Εξαναγκαστικές Εξαφανίσεις στη Γενεύη, ενώ το 2019 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νομικών Διαπραγματεύσεων στο Τόκιο. Την ίδια χρονιά, εκπροσωπώντας τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, κέρδισε την Πρώτη Θέση και το Βραβείο Καλύτερης Συνεργασίας Ομάδας στον ad hoc διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων στο Ντουμπάι. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» και «Μαθητές Αγορητές».

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Nikolas Blounas is a 22 year old Law student at the Aristotle University of Thessaloniki. Throughout his life has participated in a plethora of youth conferences such as Models of the United Nations, where he’s been awarded as Best Judge in the ICJ (International Court of Justice) committee, and EYP (European Youth Parliament) where he was selected among a team of high-school students to represent Greece in an international forum held in Constantinople. He has also been taking place in public debate and speaking competitions managing to be awarded with the prize of the Best Speaker in North Greece. For the last 6 years he is an active YMCA volunteer and the last 4 years has been a co-founder and member of the organizing committees of the “Students as Diplomats” conference and the “Students Debaters” competition in Thessaloniki, Greece.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΚΛΟΠΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ανδρομάχη Σκλόπη είναι 20 χρονών, απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Από νεαρή ηλικία ο αθλητισμός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της και στην εκπαίδευση της, έχοντας λάβει και αρκετές διακρίσεις. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και έχει άριστες γνώσεις στην πληροφορική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, της Βουλής των Ελλήνων και σε ρητορικούς αγώνες ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη επικοινωνίας και υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει εργαστεί ως γραμματέας και έχει ασχοληθεί αρκετά με την επίβλεψη, τη δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία παιδιών. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και παίζει βόλλεϋ.

Κωφοκωτσιος Ηλιας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Ο Ηλίας Κωφοκώτσιος είναι 20 ετών και είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Ήδη από τα μαθητικά του χρόνια είχε μια αγάπη για συνέδρια τύπου προσομοίωσης συνεδριάσεων του ΟΗΕ, μια αγάπη που διατηρείται μέχρι και σήμερα με τα συνέδρια «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη». Δηλώνει έτοιμος για άλλη μια φορά να αγωνιστεί έτσι ώστε και αυτό το συνέδριο να στεφθεί με επιτυχία και να γίνει ίσως η αφορμή για κάποιους να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και κάνουν το πρώτο βήμα για να αλλάξουν τον κόσμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΔΙΩΤΗΣ

υΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (εισήχθη 3ος), ενεργός εθελοντής τα τελευταία 5 χρόνια στη ΧΑΝΘ σε παιδικές κατασκηνώσεις και προγράμματα ηγεσίας και κοινωνικής δράσης. Σαμαρείτης διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με συμμετοχή σε αποστολή στη Λέσβο στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει συμμετάσχει  ως μαθητής και φοιτητής στα: Anatolia College MUN, Paris International MUN, The Hague International MUN, London International MUN σε καθήκοντα Delegate, Chair/Director και Secretary General. Παράλληλα έχει βραβευτεί σαν μαθητής σε αγώνες επιχειρηματολογίας των Πειραματικών Σχολείων ενώ έχει συμμετάσχει και στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας. Στο πλαίσιο πρακτικών έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη, στο Γραφείο ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη, στο Πατριαρχείο Κων/πόλεως και στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Του έχει απονεμηθεί από το Σύλλογο καθηγητών του Κολλεγίου Ανατόλια το βραβείο εξωσχολικών δραστηριοτήτων ενώ παραμένει μέχρι σήμερα advisor των μαθητικών ομάδων MUN του σχολείου.

ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ

Ο Ιωάννης – Άγγελος Μπελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών του στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (TMXA) του ΑΠΘ και είναι απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «De la Salle”. Από τα σχολικά του χρόνια έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μοντέλων προσομοίωσης οργανισμών στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Παράλληλα, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και έχει βοηθήσει στη διοργάνωση αρκετών συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ασχολείται αρκετά με τα υπολογιστικά συστήματα και ταυτόχρονα με τη δημιουργία τόσο έντυπου όσο και ψηφιακού γραφιστικού υλικού. Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική υποστήριξη της προσομοίωσης, καθώς και τη δημιουργία του γραφιστικού υλικού.