ΘΩΜΑΪΣ ΝΤΑΦΟΥΛΗ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Η Θωμαΐς Νταφούλη είναι νομικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής και Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο ΔΠΜΣ “Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση”, ολοκλήρωσε φέτος την άσκησή της ως δικηγόρος και είναι άριστη απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων “ο Απόστολος Παύλος”. Επαγγελματικά, έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε διάφορα γραφεία και εθελοντικά στα φοιτητικά της χρόνια έχει υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος Marketing στο Διοικητικό Συμβούλιο της ELSA Greece (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών) το 2020/2021, μετά τη συμμετοχή της σε ποικίλες δράσεις του σωματείου ως Ειδική Συνεργάτιδα για το Marketing ή μέλος Οργανωτικής Επιτροπής. Το πάθος της να συμβάλλει στη διοργάνωση διαφόρων projects την οδήγησε να ιδρύσει, από κοινού με τη διευθύντρια του Λυκείου της, δημόσια διαβούλευση για μαθητές σχετικά με θέματα νομικά, κοινωνικά, πολιτικά, μια ημέρα επιχειρηματικότητας (business plan) και το πρόγραμμα εβδομάδα περιβάλλοντος-νομοθέτης για 1 ημέρα. Έχει εκπροσωπήσει την περιφέρειά της στην ΚΑ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ως μαθήτρια και είχε επίσης συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς και συνέδρια. Είχε αναλάβει επί σειρά ετών υπεύθυνη για τον όμιλο ρητορικής του σχολείου της και προπονήτρια για μαθητές που συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς και συνέδρια. Τα τελευταία επτά χρόνια συνέβαλε στην διεξαγωγή των συνεδρίων «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» και «Μαθητές Αγορητές» ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Αγγλόφωνων Επιτροπών, Υπεύθυνη Εθελοντών, Προεδρείο ή Κριτής. Είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να είναι και φέτος μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ΜΡΔ για ακόμη μία χρονιά, συνεχίζοντας τη σειρά των επιτυχημένων διοργανώσεων. Στόχος είναι να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο και ποιότητα του συνεδρίου, ώστε να αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, πάντα με σεβασμό και προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Η Δέσποινα Φρονιμοπούλου είναι 20 ετών, η γενέτειρά της είναι το Κιλκίς και σπουδάζει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δηλώνει ενθουσιασμένη που θα συνδράμει στο φετινό ΜΡΔ ως μέλος της ομάδας επικοινωνίας. Από το 2017 συμμετέχει ενεργά σε διάφορες προσομοιώσεις του ΟΗΕ και σε διαγωνισμούς ρητορικής (debating) στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το 2019 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα διεθνούς διπλωματίας στη Γερμανία ( GLOBAL IN FELLOWSHIP ). Επίσης, είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας νέων της ΕΕ στη χώρα και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας σε προσομοίωση μαθητών του ΟΗΕ (TMUN 2019). Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε για την προσομοίωση “Thracing on MIC: Model International Crises” ενώ υπήρξε και Speakers’ Coach της Οργανωτικής Ομάδας του TEDxUniveristyofMacedonia 2022. Παράλληλα, γράφει για τοπικές εφημερίδες και διαδικτυακά Blog και δίνει συνεντεύξεις για την αξία της διπλωματίας και της ρητορικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Ο Παναγιώτης Φραντζολάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι 18 ετών. Το 2023 αποφοίτησε από το λύκειο των εκπαιδευτηρίων “ο Απόστολος Παύλος” και είναι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τα λυκειακά του χρόνια συμμετείχε ως διπλωμάτης στην προσομοίωση του ΟΗΕ στα αγγλικά, ενώ παρακολούθησε πολλαπλές συνδιασκέψεις και εκπαιδευτικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας ρητορικής του σχολείου του και προσέφερε εθελοντικά σε συνέδρια και εκδηλώσεις. Ως μέλος της ομάδας επικοινωνίας, ανυπομονεί να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση του ΜΡΔ 2023.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΙΤΣΑ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Η Ελισάβετ Νίτσα είναι 18 ετών και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” και πλέον φοιτά στο πρώτο έτος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρώτη φορά συμμετείχε στο ΜΡΔ το 2018 ενώ τον επόμενο χρόνο συμμετοχής της, της απονεμήθηκε από το προεδρείο της επιτροπής της το βραβείο καλύτερου διπλωμάτη κερδίζοντας ταυτόχρονα και ένα ταξίδι στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες. Από τότε έχει συμμετάσχει και σε άλλες προσομοιώσεις του ΟΗΕ τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Ως μαθήτρια λυκείου συμμετείχε στην ρητορική ομάδα του σχολείου της και έλαβε μέρος και σε αγώνες ρητορικής. Το 2022 και σε ηλικία 17 ετών εκπροσώπησε το σχολείο της στην ΚΣΤ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Ως φοιτήτρια πλέον, ανυπομονεί να γνωρίσει το ΜΡΔ και υπό το πρίσμα του διοργανωτή ως μέλος της ομάδας υπεύθυνων επικοινωνίας και εθελοντών.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΝΙΤΣΑ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Η Βιργινία Νίτσα είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και είναι 18 ετών. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» τον Ιούνιο του 2023 και φέτος είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ τόσο ως διπλωμάτης όσο και ως εθελοντής. Επιπλέον, συμμετείχε στα γυμνασιακά και λυκειακά της χρόνια στη ρητορική ομάδα του σχολείου της, το οποίο και εκπροσωπούσε σε ρητορικούς αγώνες. Δηλώνει ενθουσιασμένη για όλες τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ως μέλος της ομάδας επικοινωνίας και είναι έτοιμη να ενσωματώσει στο συνέδριο τις νέες τάσεις σχετικά με τα κοινωνικής δικτύωσης.

ΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & SOCIAL

Η Νάσια Γεωργιάδου, πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή της με τα μαθητικά συνέδρια και τα μοντέλα προσωμοίωσης της ΕΕ και του ΟΗΕ, στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, ξεκίνησε το 2019. Δηλώνει τον ενθουσιασμό της για τις εθελοντικές οργανώσεις και επθυμεί να προσφέρει το μέγιστο δυνατό, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του ΜΡΔ 2023!