ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

Η Αμανατιάδου Παρθένα είναι 19 ετών και φοιτεί στο τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήδη από τα σχολικά της χρόνια έχει συμμετάσχει σε μία σειρά διαφορετικών προσομοιώσεων όπως η Βουλή των Εφήβων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και σε τοπικό δημοτικό συμβούλιο. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό μέσα από περιβαλλοντικές, θεατρικές και άλλου είδους δράσεις ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την συγγραφή άρθρων και ποιημάτων λαμβάνοντας διάκριση στο παρελθόν. Επίσης έχει λάβει μέρος σε αγώνες ρητορικής παρακολουθώντας σχετικούς κύκλους σεμιναρίων.

ΒΑΕΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο Παύλος Βαενάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000, μεγάλωσε στην Καστοριά και τώρα διανύει το δεύτερο έτος των προπτυχιακών σπουδών του στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εντάχθηκε στο χώρο των προσομοιώσεων το 2015 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα προσομοιώσεων διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών οργάνων. Κύριά του ενδιαφέροντα είναι το διεθνές δίκαιο, η διπλωματία και οι ξένες γλώσσες. Το ΜΡΔ έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον Παύλο καθώς αποτέλεσε μια από τις πρώτες του συνεδριακές εμπειρίες, όταν το 2016 κλήθηκε να συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας στην ίδια επιτροπή, της οποίας φέτος θα αποτελέσει αντιπρόεδρος. Μιας και θα είναι η πρώτη του φορά ως μέλος προεδρείου, είναι ανυπομονεί ιδιαίτερα για το ΜΡΔ 2019.

ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Ονομάζομαι Ηλιάδης Αργύρης, είμαι 19 ετών και διανύω το δεύτερος έτος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Η ενασχόληση με τον κόσμο των προσομοιώσεων ξεκίνησε από την ηλικία των 16, όταν έλαβα για πρώτη φορά μέρος στη πρώτη μαθητική προσομοίωση στα ελληνικά. Η εμπειρία αξέχαστη  και η γνώση που αποκόμισα, ανεκτίμητη αξία. Ουσιαστικά, το πρώτο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» αποτέλεσε αφετηρία και μου έδωσε όλα τα εφόδια για να συνεχίσω. Έχω παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ καθώς και για την διαχείρηση  κρίσεων στα ΜΜΕ. Από την ηλικία των 16 ασχολούμαι με τον τομέα της φωτογραφίας. Σήμερα καλύπτω φωτογραφικά εκδηλώσεις και τελετές. 

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η Αλεξάνδρα Ιωακειμίδου είναι 21 χρονών, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και έχει λάβει μέρος σε αρκετές προσομοιώσεις τα δυο τελευταία χρόνια. Της αρέσουν επίσης τα ταξίδια, ο χορός και οι ταινίες. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στην συγκεκριμένη προσομοίωση και ανυπομονεί ιδιαίτερα για όσα έχει να μάθει από αυτή την εμπειρία.

ΛΑΖΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Κωνσταντίνα Λαζαρίνα είναι 20 ετών και σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» και δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη που θα αναλάβει την αρμοδιότητα της Υπεύθυνης Εθελοντών.

ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο Ελευθέριος Μυριούνης είναι 19 χρόνων και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ενώ στοχεύει να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Συμμετείχε στις πρώτες δυο πανελληνιες μαθητικές προσομοιωσεις των επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητες σε Ρόλο Διπλωμάτη» ως εμπειρογνώμονας, και στην τρίτη ως αντιπρόεδρος μιας εκ των επιτροπών. Κύρια ενδιαφέροντα του είναι η οικονομία και η πολιτική.

ΝΤΑΦΟΥΛΗ ΘΩΜΑΙΣ

Η Θωμαίς Νταφούλη είναι τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς και προσομοιώσεις (Βουλή των Εφήβων, νομικά σεμινάρια και συνέδρια) ως μαθήτρια και ως φοιτήτρια. Συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στο ΜΡΔ 2018 (στην επιτροπή για το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση) και ως κριτής στους ρητορικούς αγώνες «Μαθητές Αγορητές» (ΑΡΤ 2018 και 2019), συμβάλλοντας επιπλέον στην προετοιμασία των μαθητών. Είχε την χαρά να συμβάλλει στη διοργάνωση διαφόρων δράσεων με εμπλοκή μαθητών αλλά και φοιτητών ως μέλος και οργανωτικής επιτροπής σε ποικίλες διοργανώσεις της ELSA Thessaloniki (2 Summer School, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Διαβούλευση για το δικαίωμα στην εκπαίδευση) ως ενεργό μέλος του σωματείου (European Law Students’s Association) και επιπλέον αρθρογραφεί στο νομικό περιοδικό του Expressis Verbis. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για δράσεις τόσο σχετικές με τη νομική, όσο και με την εκπαίδευση καθώς και με τον εθελοντισμό.

Παπαδημητροπούλου ΑΝΝΑ

Η Άννα Παπαδημητροπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δημοσιογραφία στη Ψηφιακή Εποχή». Συμμετείχε σε διάφορες προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχει ασχοληθεί με αγώνες ρητορικής τέχνης και επιχειρηματολογίας ως διαγωνιζόμενη και πλέον ως κριτής. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό σε διάφορες εκφάνσεις του και πρόσφατα με τη διδασκαλία και γλωσσική ένταξη των προσφύγων. Την ενδιαφέρει σημαντικά οτιδήποτε αφορά τις τέχνες, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το blogging.

ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η Αλεξάνδρα Παύλου είναι 20 ετών και κατάγεται από την Κύπρο. Τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει στη Θεσσαλονίκη και φοιτά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση Δημοσιογραφίας. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική, το πιάνο και το τραγούδι. Η επιλογή της να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και την πολιτική, προήλθε από την συμμετοχή και την επιλογή της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΚΑ’ Συνόδου Βουλής των Εφήβων. Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια, όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, αλλά και στη Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Βουκουρέστι. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Τη χαρακτηρίζει η δυναμικότητα και η ευθύτητα της, αλλά και η αγάπη που έχει για την πολιτική.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Πολυχρόνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα και σε προσομοιώσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Ετοιμάζεται να αρχίσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και του Bamberg στου τομείς πολιτικής, διεθνών σχέσεων και οικονομικών. Του αρέσει η κλασσική μουσική, τα ταξίδια, παίζει βιολί, λατρεύει την ιστορία και μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Εξαιτίας της συμμετοχής του στη μη κυβερνητική ομάδα Grapess, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις και ημερίδες και από το 2019 είναι μέλος-ιδρυτής της ομάδας Βούλευσις, η οποία διοργάνωσε την πρώτη προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου στο Βόλο.

ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΡΜΗΣ

Ο Ρακόπουλος Ευστάθιος Ερμής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος σε πολλές εθελοντικές δράσεις και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ρητορικής λαμβάνοντας επίσης μέρος σε αγώνες επιχειρηματολογίας. Συμμετείχε σε συνέδρια προσομοιώσεων Ηνωμένων Εθνών τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Σκλαβουνάκης είναι 20 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι τριτοετής προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει σε τέτοιου είδους προσομοιώσεις από 14 ετών και είναι η δεύτερη φορά του στους ‘Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη’ ως μέλος του προεδρείου. Μετρά σημαντικό αριθμό συμμετοχών τόσο σε μαθητικές, όσο και σε φοιτητικές προσομοιώσεις, σε διάφορες θέσεις. Έχει άριστη γνώση αγγλικών και γαλλικών και βασική γνώση ισπανικών. Στις ασχολίες του εντάσσονται ο κινηματογράφος, η συγγραφή και η μουσική, ενώ επιδιώκει μεταπτυχιακές σπουδές σχετικές με τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις διεθνείς σχέσεις.

ΣΩΛΗΝΑΡΑ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Ονομάζομαι Σωληναρά Ευρυδίκη και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σκοπεύω να ακολουθήσω την πολιτική κατεύθυνση καθώς με ενδιαφέρει η εμβάθυνση σε θεωρίες διπλωματίας και διεθνούς δικαίου. Ανεξάρτητα από τον ακαδημαϊκό τομέα, έχω συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών (από την ηλικία των 16 ετών), ως διπλωμάτης, αρχηγός αποστολής και μέλος του προεδρείου καθώς επίσης σε αγώνες ρητορικής ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά ενώ παράλληλα κάνω μαθήματα για απόκτηση του γαλλικού πτυχίου επιπέδου Β2. Ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό, όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου UNESCO Youth Club of Thessaloniki.

ΤΣΑΛΑΜΠΟΥΝΗ ΠΕΛΑΓΙΑ

Ονομάζομαι Πελαγία Τσαλαμπούνη. Είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ. Με τον χώρο της διπλωματίας ήρθα σε επαφή το πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής μέσα από προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών. Πέρα από τις προσομοιώσεις ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χορό. Στα ενδιαφέροντα μου εντάσσεται η μαγειρική και η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Υπήρξα ενεργό μέλος του δημοτικού συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης για το έτος 2019-2020. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος στο ΜΡΔ στην ομάδα των προεδρείων και ανυπομονώ για αυτό.

ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Η Θεοδώρα Φεσατίδου είναι 18 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, και είναι φοιτήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από νωρίς επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρητορική και τις τέχνες, λαμβάνοντας μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικής στα Αγγλικά (Panhellenic Forensics Association) και αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, όντας εκπαιδευτικό στέλεχος της Σχολής Στελεχών και των κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ. Έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα προσομοιώσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόσο ως συμμετέχουσα όσο και ως μέλος του Προεδρείου. Παράλληλα, αποτελεί ενεργό μέλος της ELSA Thessaloniki. Ξεκινώντας ως εθελόντρια το 2016 και έπειτα ως εμπειρογνώμονας το 2017, φέτος είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει στη διοργάνωση, συμβάλοντας σημαντικά στο έργο της Ομάδας Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2019.

ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Φυτσιλής γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων ελληνικών και διεθνών οργανισμών, ενώ συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΜΡΔ ως προεδρείο. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική και η πολιτισμική διπλωματία. Το ΜΡΔ, αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για εκείνον, καθώς η αλληλεπίδραση με τις μικρότερες ηλικίες, θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει να δει τις απόψεις που έχουν διαμορφώσει οι νέοι και πως οι ηλικίες αυτές αντιμετωπίζουν ζητήματα της καθημερινότητάς.