“Όλες οι χώρες ανεξαρτήτως συνθηκών οφείλουν να προασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών”

συνέντευξη στην Αθανασία Γραμμουστιάνου 

Από την Επιτροπή Προστασίας του Παιδιού επιλέξαμε να συζητήσουμε με την εμπειρογνώμονα της χωράς του Μονακό, την Ιφιγένεια Χανιωτάκη, η οποία διανύει τη δευτέρα Λυκείου και ζει στο Πανόραμα. Στον ελεύθερο χρόνο της αρέσει να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους της, να γυμνάζεται και να κάνει ψώνια στο κέντρο της πόλης. Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη διπλωμάτης επέλεξε να συμμετάσχει σε αυτή την προσομοίωση; 


-Γιατί επέλεξες να πάρεις μέρος σε αυτήν την μαθητική προσομοίωση;
-“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εμπειρία για κάθε μαθητή και πιστεύω πως θα συμβάλει στο μετέπειτα βιογραφικό μου. Επίσης η συναναστροφή με άλλους μαθητές και φοιτητές θα βοηθήσει και αυτό με τη σειρά του στην ολοκληρωμένη κοινωνικοποίηση των παιδιών”.


Πιστεύεις πως στην Επιτροπή υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας;
-“Νομίζω πως όχι. Και αυτό γιατί ο καθένας επιθυμούσε να προάγει την προσωπικότητα του και τα πιστεύω της χωράς του ακρίτα. Οι περισσότεροι μαθητές παρατήρησα πως ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για τα βραβεία και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα κατακτήσουν”.


-Αφουγκράζεσαι την πολιτική της χωράς του Μονακό την οποία εκπροσωπείς;
-“Το Μονακό παρόλο που είναι μια ανεπτυγμένη χωρά δεν έχει ψηφίσει νομοθεσίες για τη βία των παιδιών κάτι για το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αφουγκράζομαι. Πιστεύω πως όλες οι χώρες ανεξαρτήτως συνθηκών οφείλουν να προασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών”.

-Τέλος θα ήθελα να σου κάνω μια προσωπική ερώτηση. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρονιά από τώρα;
-“Θέλω να γίνω νέα μητέρα όμως μου αρέσουν τα ταξίδια και η καριέρα μου είναι κάτι που με αφορά απολυτά αφού θέλω να νιώθω ανεξάρτητη. Ελπίζω να προσπαθήσω να εκπληρώσω κάποιους από τους στόχους μου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *