Ο Φάρος του Κόσμου στο ΜΡΔ 2017

posted in: Τελευταία Νέα | 0

Ο Πατέρας Αθηναγόρας Λουκετάρης μας εκμυστηρεύτηκε τη χαρά του για τη συμμετοχή των παιδιών του Φάρου του Κόσμου στη μαθητική προσομοίωση «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη».

“Μετά τις επιτυχίες των παιδιών μας με την εκπαιδευτική ρομποτική, με τις οποίες έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση, αφού κατάφεραν να γκρεμίσουν τα τείχη του ghetto τους, που κρατούσαν τη ζωή τους στο περιθώριο των εξελίξεων, δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στα παιδιά αυτά από τον Δενδροπόταμο η καταλληλότερη ευκαιρία μέσα από την ευγενική πρόσκληση της κ. Ευτυχίας Κιβρακίδου από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΡΟΗ” για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους αναλαμβάνοντας ρόλους διπλωμάτη σε προσομοίωση του Συμβουλίου του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα πέντε παιδιά μας που συμμετείχαν ως εκπρόσωποι πέντε κρατών-μελών διεκπεραίωσαν με επάρκεια την αποστολή τους και άφησαν άριστες εντυπώσεις στους παρατηρητές, ενώ οι ίδιοι αποκόμισαν πολύ θετικές εμπειρίες, οι οποίες λειτούργησαν καταλυτικά για την κοινωνική τους ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους.

Εφέτος, αποδεχτήκαμε με χαρά την καινούρια πρόσκληση και ανυπομονούμε να αναμετρηθούμε με τους υπόλοιπους εκπροσώπους για τα δικαιώματα των παιδιών και των αδύναμων ομάδων, για να αποδείξουμε ότι είμαστε ενεργοί πολίτες του κόσμου”.

Όλοι οι Μαθητές-Διπλωμάτες δίνουμε ραντεβού για τις 15 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Εσύ θα λείπεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *