Μήνυμα από τους Υπεύθυνους Αρχισυνταξίας

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ηλεκτρονική εφημερίδα της Πανελλήνιας μαθητικής προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη”. Σε αυτήν τη σελίδα μπορεί κάθε μαθητής και κάθε μαθήτρια, αλλά και κάθε άλλο μέλος του Συνεδρίου- και όχι μόνο- να ενημερώνεται μέσα από τα άρθρα της δημοσιογραφικής ομάδας για τις εξελίξεις των εργασιών εντός των Επιτροπών και του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η αποστολή του ΜΡΔ Εμπιστευτικό είναι να ενημερώνει για τα σημαντικότερα τεκταινόμενα, να καταγράφει τις θέσεις και τις αντιδράσεις των μαθητών-διπλωματών και να τους προσφέρει ένα ακόμα βήμα έκφρασης της γνώμης τους μέσα από τις συνεντεύξεις που θα παραχωρούν στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραλειφθεί το στοιχείο της ψυχαγωγίας. Για το λόγο αυτό, τα μέλη της ομάδας τύπου είναι επιφορτισμένα και με το καθήκον να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν τον μαθητή ή τη μαθήτρια, που πέρα από τις διπλωματικές ικανότητες, εντυπωσίασε και με τις ενδυματολογικές επιλογές.

Οι στόχοι μας είναι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών/μαθητριών, να αποτελέσει τον αγαπημένο τρόπο ενημέρωσής για τις εργασίες της προσομοίωσης και να καταστεί ένα ακόμα σημαντικό μέσο προώθησης του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος. Πιστεύουμε ότι, χάρη στη διαρκή εγρήγορση των δημοσιογράφων και την τακτική ενημέρωση της ηλεκτρονικής εφημερίδας με νέες αναρτήσεις, αυτοί οι στόχοι θα πραγματοποιηθούν.

Η σύγχρονη μαθητική κοινότητα είναι βέβαιο ότι έχει να προσφέρει πολλά στο διάλογο για την εμπέδωση και την ισχυροποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνεπώς, όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας ανυπομονούμε να ακούσουμε και να φιλοξενήσουμε τις αξιόλογες ιδέες και προτάσεις της.

Μαριάννα Λαζάρου και Μόδεστος Παπάζογλου
Υπεύθυνοι Αρχισυνταξίας ΜΡΔ Εμπιστευτικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *