Ισότητα, προοπτικές, αλλαγές

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής “Ίση αμοιβή για ίση εργασία και εργασία ισότιμης αξίας”, οι διπλωμάτες επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων στο αντικείμενο τους.

Η πρόεδρος, Όλγα Κούτσικα και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, συντόνισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συζήτηση και έδωσαν στους διπλωμάτες τον απαραίτητο χώρο και χρόνο να προσαρμοστούν. Παρούσες ήταν όλες οι χώρες εκτός από την Κίνα, που δεν προσήλθε καθόλου στη διαδικασία. Η πρώτη πρόταση για ανοιχτό διάλογο εισήχθη από τον εμπειρογνώμονα της Φινλανδίας με θέμα τα στερεότυπα των γυναικών. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή όμως αμέσως μετά έγινε νέα πρόταση από την Ελβετία, η οποία έγινε δεκτή και ξεκίνησαν να παρουσιάζονται οι πρώτες θέσεις των εκπροσώπων. Η συντονισμένη συζήτηση ξεκίνησε με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης των γυναικών στον χώρο εργασίας. Κοινές απόψεις είχαν οι αντιπροσωπείες των: Μπαγκλαντές,Περού, Αλγερία,Νιγηρία,Ελβετία,Φινλανδία με κοινό γνώμονα την αλλαγή στην εκπαίδευση.

Ιδιάιτερο τόνο στις συζητήσεις έδωσε η Ελβετία και ο Λίβανος που έθεταν κάθε φορά προτάσεις και συντόνιζαν την ροή της συνεδρίασης.

Ελένη Παπαδοπούλου

Επιτροπή για την ίση αμοιβή για ίση εργασία και εργασία ισότιμης αξίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *