Η σημαντικότερη φωτογραφία του ΜΡΔ 2016

posted in: Τελευταία Νέα | 0

Η συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η σημαντικότερη της 1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», διότι περιέχει πρόσωπα που συνοψίζουν το βαθύτερό νόημα της. Εκτός από την ψυχή του ΜΡΔ, δηλαδή όλους εσάς, τους μαθητές που το έκαναν πραγματικότητα, την φωτογραφία συμπληρώνει ο αγαπητός Δρ. Δαμιανός Σερεφίδης, ο οποίος ενσαρκώνει τις αξίες και τη σημασία όλων των υπέροχων ομιλητών μας.

Από τη φωτογραφία δε θα μπορούσε να λείπει η -πολλάκις επονομαζόμενη- “μητέρα” του συνεδρίου, Δρ. Νάσκου-Περράκη, χωρίς την οποία τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν πραγματικότητα.

Και, φυσικά, κρατώντας το ουσιαστικότερο για το τέλος, η μαθήτρια Μαρίλια Παπαδάκη από το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Οι μαθητές-διπλωμάτες μας την τίμησαν χειροκροτώντας την όρθιοι για πολλή ώρα, στην πιο συγκινητική στιγμή του συνεδρίου η οποία και μόνη της άξιζε τον κόπο, τις πυρετώδεις προετοιμασίες και το άγχος της οργανωτικής επιτροπής.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Μαρίλια που μας τίμησε με την παρουσία της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κηρύξουμε την όμορφη αυτή στιγμή ως στιγμή του συνεδρίου -όπου όλοι, συντελεστές και μη, παλεύουν για το Δικαίωμα του Ανθρώπου στο Όνειρο, όσο μεγάλο κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *