«Η Δανία έχει πρωτοποριακές συνθήκες για τα άτομα με αναπηρίες»

αναρτήθηκε σε: Τα Νέα του ΜΡΔ | 0

Συνέντευξη στην Μακέδου Ελένη από την εμπειρογνώμονα της Δανίας στην Επιτροπή για το Δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην Εργασία και την Απασχόληση, Πετρενίτη Μαρία. 

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε προσομοίωση;
-«Ναι, είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε ένα μαθητικό συνέδριο και είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή».


-Πώς σας φαίνεται το θέμα, πιστεύεται πως το κράτος σας στηρίζει έμπρακτα τα ΑΜΕΑ;
-«Η Δανία είναι μια χώρα που δεν έχει υπογράψει πολλές συμφωνίες σχετικά με τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπηρίες. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε συζητήσεις και προσπαθούμε να κλείσουμε συμφωνίες».


Η Δανία αποτελεί ένα κράτος αρκετά ανεπτυγμένο στους περισσότερους τομείς, συμβαίνει το ίδιο και με τα ΑΜΕΑ;
-«Η Δανία δεν θα έλεγα πως δεν έχει πρωτοποριακές συνθήκες για τα άτομα με αναπηρίες παρόλα αυτά δεν είναι και πίσω. Προσπαθούμε για το καλύτερο, ερευνούμε, συζητούμε και αναπτυσσόμαστε σταθερά».


-Πιστεύετε πως μέσα από τις συζητήσεις σας σε αυτήν την προσομοίωση θα μπορέσετε να βελτιώσετε την κατάσταση στην χώρα σας;
-«Ναι, σίγουρα. Οι συζητήσεις εντός της Επιτροπής είναι αρκετά εποικοδομητικές, οι υπόλοιποι διπλωμάτες αξιόλογοι ενώ και η συνεργασία μας είναι άριστη. Υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω πως θα καταφέρουμε πολλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *