Η αντιπροσωπεία του Άγιου Μαυρίκιου κοντά στα ΑμεΑ- Συνέντευξη

Ο Άγιος Μαυρίκιος συγκαταλέγεται στις χώρες που βοηθά έμπρακτα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό υποστήριξε στη σημερινή συνεδρίαση η εκπρόσωπος της χώρας κάνοντας λόγο για διάφορες παροχές προς τα άτομα αυτά.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως ο νόμος υποχρεώνει τους εργοδότες να απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο με αναπηρία ανά 33 άτομα. Με άλλα λόγια, το 3% του εργατικού δυναμικού υποχρεωτικά έχει κάποια αναπηρία καταδεικνύοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης επί του θέματος. Έπειτα, τόνισε πως οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι δωρεάν για τα άτομα αυτά για να είναι πιο ανεξάρτητα.
Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν το 3% του εργατικού δυναμικού της φαίνεται ικανοποιητικό ποσοστό, απάντησε πως ενώ φαινομενικά είναι ένα μικρό νούμερο, τα ΑμεΑ στο νησί αποτελούν μόλις το 1,5% του συνολικού πληθυσμού.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν οι παροχές αυτές επιβαρύνουν υπερβολικά τους φορολογούμενους της χώρας κι απάντησε χαρακτηριστικά: <<Είναι ηθική υποχρέωσή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς και να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη, συνεπώς δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος θα μπορούσε να το δει σαν βάρος>>.

Θέμης Γκούθας

Επιτροπή για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *