Γίνε και εσύ μέλος της Ομάδας Εθελοντών του ΜΡΔ 2017!

posted in: Τελευταία Νέα | 5

Το «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» αποτελεί τη μεγαλύτερη Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ως εθελοντές αποτελείτε την κινητήρια δύναμη του συνεδρίου και είστε υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία της οργάνωσης. Επομένως, κρίνεται συνετό οι αιτούντες να αναλογιστούν την ευθύνη που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συνεδρίου με απόλυτη επιτυχία. Πιστεύουμε, ότι μέσω της ενεργούς συμμετοχής όλων των εθελοντών οι μαθητές θα ζήσουν μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, που θα τους προσφέρει πληθώρα γνώσεων.

 

Ποιος μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα των εθελοντών; 

Ο ρόλος του εθελοντή αφορά όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί, για μια ακόμα φορά, πως τα άτομα αυτά θα πρέπει να διαθέτουν έντονη αίσθηση ευθύνης.

 

Γιατί να συμμετέχω σαν εθελοντής; 

Τα οφέλη από την συμμετοχή ενός μαθητή ως εθελοντή είναι πολλαπλά. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από αυτά:

 • Καλλιέργεια υπευθυνότητας και οργανωτικών ικανοτήτων
 • Γνωριμία με τον τρόπο οργάνωσης συνεδρίων πανελλήνιου βεληνεκούς
 • Πιστοποίηση συμμετοχής
 • Δυνατότητα βράβευσης καλύτερης συμμετοχής

 

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των εθελοντών;

Ένα μεγάλο κομμάτι των αρμοδιοτήτων των εθελοντών εστιάζεται στην λειτουργία των επιτροπών. Η μεταφορά γραπτών μηνυμάτων από ένα διπλωμάτη σε έναν άλλο, η καταμέτρηση ψήφων, η μεταφορά εγγράφων και η ταξιθέτηση των μελών κάθε επιτροπής είναι λίγα μόνο από τα καθήκοντά τους. Οι πρόεδροι των επιτροπών μπορεί να τους αναθέσουν καθήκοντα μέσα στην επιτροπή ανάλογα με τις ανάγκες αυτής.

Παράλληλα, μαζί με τους εθελοντές που θα επιλεγούν απ’ τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, το σχολείο υποδοχής, στο οποίο θα διοργανωθεί το συνέδριο, θα αποστείλει έναν ορισμένο αριθμό εθελοντών. Τα καθήκοντα των συγκεκριμένων εθελοντών θα εστιάζονται κυρίως σε δράσεις εκτός της επιτροπής, τα οποία ενδεικτικά περιλαμβάνουν τη μεταφορά ατόμων στους χώρους του συνεδρίου, τη ταξιθέτηση των συμμετεχόντων στις τελετές έναρξης και λήξης, τα ζητήματα που αφορούν στη διανομή φαγητού κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και άλλα έκτακτα ζητήματα που πιθανόν θα προκύψουν.

 

Πώς θα γίνει η επιλογή των συμμετεχόντων; 

Τα άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συνέδριο σε ρόλο εθελοντή θα συμπληρώσουν μια ξεχωριστή διαδικτυακή αίτηση, η οποία θα περιλαμβάνει:

 • Το ονοματεπώνυμο τους
 • Την ηλικία – τάξη τους
 • Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο τους ή άλλον τρόπο επικοινωνίας
 • Τυχόν προηγούμενη εμπειρία από μαθητικά συνέδρια (συμμετοχή ως διοικητικός, εθελοντής ή σύνεδρος)
 • Μια μικρή παράγραφο στην οποία θα αιτιολογούν την επιθυμία συμμετοχής τους και τους βασικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλεγούν.

 

 Να σημειωθεί πως μετά την επιτυχή επιλογή των εθελοντών θα υπάρξουν επιπλέον αναλυτικές οδηγίες απ’ τους υπεύθυνους των εθελοντών προς τους μαθητές πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

5 Responses

 1. Σαντρα Δωροπουλου

  Καλησπέρα
  Ονομάζομαι ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑ και είμαι διευθύντρια στο 1 πρώτο γυμνάσιο κηφισιας ,, έχω μεγάλη εμπειρία και διεθνείς συμμετοχές σε MUN στην Ευρώπη .. συμμετέχοντας με μεγάλη ομάδα μαθητών ,, ενδιαφερόμαστε να συμμετάσχουμε στο δικό σας προγραμμα με μια ομάδα μαθητών ,, Β και Γ τάξης του σχολείου μου ,,

  • rohadmin
   rohadmin

   Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά εσάς και τους μαθητές σας τον Δεκέμβριο!

 2. Καλακανη Αθανασία Ροξαντρα

  Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο! !!!

 3. Καλακανη Αθανασία Ροξαντρα

  Μου αρέσει ιδέα. ….και θέλω να σημετεχω να μάθω περισσότερα πράγματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *