Γίνε και εσύ μέλος της Δημοσιογραφικής Ομάδας του ΜΡΔ 2017!

αναρτήθηκε σε: Τελευταία Νέα | 0

Η 2η πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των επιτροπών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» είναι γεγονός!

Ως δημοσιογράφοι του συνεδρίου, καλείστε να αναλάβετε μία πολύ σημαντική δουλεία. Οφείλετε να καταγράψετε όλα όσα θα συμβούν μέσα στο συνέδριο, είτε αυτό αφορά τις τελικές αποφάσεις της κάθε επιτροπής, είτε πρόκειται για το ποιος μαθητής τράβηξε όλα τα βλέμματα με τις στυλιστικές του επιλογές.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει στην δημοσιογραφική ομάδα;

Για πρώτη φορά φέτος παρέχεται η δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να λάβουν μέρος στη δημοσιογραφική ομάδα, να συνεργαστούν με φοιτητές με εμπειρία στην δημοσιογραφία και την ειδησεογραφία και να γίνουν κι οι ίδιοι δημοσιογράφοι για 3 μέρες. Η μοναδική κι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγάπη για την γραφή!

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των δημοσιογράφων;

Οι δημοσιογράφοι του «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» έχουν αναλάβει να «καλύψουν» τη μαθητική αυτή προσομοίωση, δηλαδή να ενημερώσουν τον υπόλοιπο κόσμο για το τι έλαβε χώρα και το τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής.

Στην τριήμερη διάρκεια της μαθητικής προσομοίωσης, οι δημοσιογράφοι θα κληθούν να γράψουν τρία άρθρα, ένα κάθε μέρα, σχετικά με το συνέδριο και την επιτροπή την οποία έχουν αναλάβει να καλύψουν. Επιπλέον, στις αρμοδιότητες των δημοσιογράφων συμπεριλαμβάνεται κι η αναφορά οποιουδήποτε αξιόλογου γεγονότος, όπως είναι η απονομή βραβείων.

Ποια είναι τα οφέλη της συμμετοχής στην δημοσιογραφική ομάδα;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η συμμετοχή στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» έχει πολλά οφέλη, ιδίως αν επιλέξεις να γίνεις μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας. Ορισμένα από τα οφέλη είναι τα εξής:

  1. Αποκτήση ευχέρειας γραφής και βασικές γνώσεις γραφής δημοσιογραφικού λόγου
  2. Άμεση επαφή με την δουλειά και τις αρμοδιότητες ενός δημοσιογράφου
  3. Αποκόμιση μίας πρωτότυπης εμπειρίας σε μαθητικό συνέδριο υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια ειδικών
  4. Πιστοποίηση συμμετοχής και δυνατότητα βράβευσης καλύτερης συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής στην δημοσιογραφική ομάδα

Για να δηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον και την επιθυμία του να συμμετέχει ως δημοσιογράφος στο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», δεν έχει παρά να συμπληρώσει την φόρμα «Συμμετοχής Δημοσιογράφου» στην οποία πρέπει να αναφέρει:

  • Το ονοματεπώνυμο του
  • Την ηλικία – τάξη του
  • Έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί του
  • Λόγους για τους οποίους επιθυμεί να συμμετέχει στην δημοσιογραφική ομάδα (έως 200 λέξεις)
  • Ένα άρθρο με θεματολογία της επιλογής του που να σχετίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα (έως 500 λέξεις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *