Εμπειρογνώμονας Καναδά: «Δεν συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της χώρας που εκπροσωπώ»

συνέντευξη στην Αγγελική Κώνστα

Συνέντευξη παραχώρησε η εμπειρογνώμονας του Καναδά στην Επιτροπή για το Δικαίωμα στην Ζωή, Φωτεινή Παπασάββα. Τα ισχυρά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για την υπεράσπιση των θέσεων του Καναδά ήταν αυτά που την κατέστησαν Εισηγήτρια του Σχεδίου Γνώμης της Επιτροπής.


-Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στους «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη;

-“Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω και επειδή μου άρεσε πάρα πολύ πέρυσι ήθελα να έρθω και φέτος”.


Τι πιστεύετε ότι σας προσφέρει η εμπειρία του Συνεδρίου;
-“Καταρχάς, θεωρώ ότι μαθαίνουμε για πάρα πολλά ζητήματα. Αποκτούμε γνώσεις τις οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε γιατί δυστυχώς στο πλαίσιο του σχολείου δεν μας δίνεται η δυνατότητα να ερευνήσουμε το πολιτικό σύστημα μιας χώρας, τη θέση της και πόσο μάλλον όταν αυτό σχετίζεται και με οικουμενικά ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα. Εγώ τώρα βρίσκομαι στην επιτροπή για το δικαίωμα στην ζωή που είναι πολύ επίκαιρο και διαχρονικό”.


-Πώς θα χαρακτηρίζατε το ΜΡΔ με μία λέξη;
-“Τέλειο”.


-Συμφωνείτε, προσωπικά, με τις θέσεις της χώρας που εκπροσωπείτε;
-“Γενικότερα δεν συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της χώρας μου γιατί θεωρώ ότι είναι απόλυτη σε κάποια ζητήματα όπως το ζήτημα της άμβλωσης. Παρόλα αυτά, καλούμαι να εκπροσωπήσω την χώρα μου, οπότε θα πρέπει να συμμορφωθώ με τη στάση της και να εκφράζω βέβαια και την προσωπική μου άποψη όμως πάντα εντός των κανόνων και της διπλωματικής ευπρέπειας”.


Τέλος, να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Παπασάββα είναι 16 ετών και μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *