Εκπρόσωπος Ζάμπιας: «Θα συμμαχούσαμε με Τόγκο και Μονακό»

Συνέντευξη στην Ευαγγελία Περγαντή

Κατάγεται από την Λάρισα και είναι μαθήτρια της πρώτης λυκείου. Εμπειρογνώμονας και εισηγήτρια της Επιτροπής για τα Δικαιώματα Ελεύθερης Έκφρασης της Γνώμης του Παιδιού και εκπρόσωπος της χώρας της Ζάμπιας. Με ενδιαφέρον αμείωτο συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συνέδριο και δηλώνει την επιθυμία της να λάβει μέρος και του χρόνου. Ο λόγος γίνεται για την Αλεξάνδρα Γρανθιώτη.


-Ποια είναι η προσωπική σου άποψη για το Σχέδιο Γνώμης; Πιστεύεις ότι έχουν προωθηθεί τα συμφέροντα της χώρας σου;

“Δηλώνω πολύ ικανοποιημένη από το Σχέδιο Γνώμης και δεν θα ήθελα να γίνουν τροπολογίες. Πιστεύω ότι εκφράζουν απόλυτα τις πεποιθήσεις της χώρας μου της Ζάμπιας, όπως και των υπόλοιπων χωρών, όπως φάνηκε άλλωστε από το κλίμα συνεργασίας που υπήρχε στην διαδικασία σύνταξης του. Όσον αφορά στα συμφέροντα της Ζάμπιας νομίζω ότι τα προώθησα επαρκώς, καθώς, τόσο οι συντονισμένες, όσο και οι μη συντονισμένες συζητήσεις έδιναν την ευκαιρία να ακουστούν όλες οι απόψεις και συνακόλουθα να περαστούν στο Σχέδιο Γνώμης”.


-Θεωρείς ότι κάποια άλλη χώρα έχει παρόμοιες πολιτικές αντιλήψεις; Με ποιες θα έκανες συμμαχία;

“Πιστεύω πως έχουμε παρόμοιες απόψεις με το Τόγκο εξαιτίας της γεωγραφικής μας θέσης, αλλά και με το Μονακό καθώς συμφωνήσαμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για την έκφραση της γνώμης του παιδιού αλλά θα έπρεπε να εξετάζονται κατά περίπτωση τα θέματα που προκύπτουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι με αυτές τις δύο χώρες θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και να συνάψουμε συμμαχίες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *