Δικαίωμα στην ανάπαυση και στο παιχνίδι

της Μαρίας Μπεχλιβάνου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε η μεγάλη σημασία του δικαιώματος στην ανάπαυση. Στην παρουσίαση των θέσεων, η εκπρόσωπος της Αιθιοπίας υπογράμμισε ότι, μολονότι η ανάπαυση αποτελεί  χρήσιμο αγαθό, αυτό καταπατείται εξαιτίας των ανυπόφορων συνθηκών ζωής. Επιπλέον, η εκπρόσωπος Βενεζουέλας τέθηκε υπέρ της προάσπισης του συγκεκριμένου δικαιώματος, εκφράζοντας, ωστόσο, την αδυναμία της νομοθεσίας της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Ισπανίας, παρουσίασε τη θέση της, σύμφωνα με την οποία, κρίνεται απαραίτητη η ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά την πολύωρη μελέτη των μαθημάτων.

Προοδευτική ήταν και η δήλωση  της εκπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να καταργηθεί η  παιδική εργασία αλλά και η δήλωση της εκπροσώπου της Ιαπωνίας που ισχυρίστηκε ότι τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού έχουν σκοπό το παιχνίδι και όχι την εκμάθηση.

Σε γενικές γραμμές, ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι όλες οι χώρες αναγνώρισαν την μεγάλη σημασία του παιχνιδιού και την αξία του στη ζωή ενός παιδιού. Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένουμε τη συμφωνία των χωρών ώστε να καταργηθεί κάθε πράξη που καταπατά αυτό το πολύτιμο δικαίωμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *