Αυλαία με ιδιαίτερους προσκεκλημένους και ανανέωση του ραντεβού

της Ελευθερίας-Ραφαέλλας Γερολύμου

Η 3η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» πραγματοποίησε την τελετή λήξης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η κεντρική παρουσία ανατέθηκε στον εκπρόσωπο του φορέα της διοργάνωσης, κ. Παναγιώτη Ποδιώτη και τη δημοσιογράφο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), κα Νικόλ Καζαντζίδου, η οποία πρόσφερε θερμές ευχαριστίες προς τους υπόλοιπους καλεσμένους, κάνοντας συγχρόνως αναφορά στην επίσκεψη των έξι φοιτητών στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προσφορά της Ευρωβουλευτού, κας Μαρίας Σπυράκη.

Η τελευταία, κατά τη διάρκεια της ομιλία της, τόνισε τη σημαντικότητα της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων με τα κοινά αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η επόμενη προσομοίωση, ίσως, διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα» απευθυνόμενη προς την υπεύθυνη του συνεδρίου, η οποία αποτελεί υποστηρικτής της εθνικής γλώσσας μας. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, εκφράζοντας το θαυμασμό του για την ύπαρξη ενεργών πολιτών νεαρής ηλικίας, ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η παραμονή μας στη μοναξιά του καναπέ και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης». Ακολούθησε, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, που μίλησε σχετικά με την κλιματική αλλαγή (Στόχος 13) και τις διάφορες επιπτώσεις της «για τους φτωχότερους του πλανήτη». Παράλληλα, η προαναφερθείσα συνεχάρη την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής, κα Παρούλα Νάσκου-Περάκη, και τους καθηγητές-συνοδούς των μαθητών.

Αργότερα, ο κ. Δαμιανός Σερεφίδης από το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ανέφερε «εντυπωσιάστηκα από την ευγλωττία και τη συνεργατικότητα» για να προσθέσει πως «η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δεν είναι απρόσωπος θεσμός, αλλά είμαστε όλοι εμείς».
Κατά τη συνέχιση της τελετής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δέχθηκε συγχαρητήρια για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής στο συνέδριο μιας μαθητικής ομάδας από το Ελληνικό Σχολείο Αργυροκάστρου.

Η κα Περάκη με τη σειρά της εξέφρασε την μεγάλη της συγκίνηση για τις ποικίλες απόψεις που ακούστηκαν από κάθε μαθητή και ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις των Επιτροπών, μετά από προσωπική μελέτη της, «θα αποσταλούν στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λοιπούς φορείς για να δείξουμε τι παιδιά βρίσκονται εδώ». Επιπρόσθετα, η ίδια ως εκπαιδευτικός συνεχάρη τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το έργο τους, τους γονείς, την οργανωτική επιτροπή, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εθελοντές και τη δημοσιογραφική ομάδα.

Πριν το πέρας της διοργάνωσης, οι μαθητές έλαβαν το βραβείο του καλύτερου εμπειρογνώμονα της Επιτροπής τους από τους προαναφερθέντες προσκεκλημένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *