Ανταπόκριση από την πρώτη μέρα του ΜΡΔ

αναρτήθηκε σε: Τελευταία Νέα | 0

Εχθές ξεκίνησε η 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ στα Ελληνικά για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο « Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αυτό το νέο Εγχείρημα έκανε την έναρξη του με μία παρουσίαση των διαδικασιών και των κανόνων των Επιτροπών από τον Γενικό Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής, Στέφανο Κατσούλη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Ποδιώτη, την Πρόεδρο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Ζωή Διδίλη και την Ύπατο Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ευαγγελία Δεδούση με στόχο της εξοικείωση των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Τελετή Έναρξης στην οποία μας έδωσαν ένα σύντομο χαιρετισμό η οικονομολόγος και μέλος της Δ.Ε.ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΡΟΗ, κυρία Ευτυχία Κιβρακίδου, η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη καθώς μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο του ΟΗΕ, κύριος Δημήτρης Φατούρος και ο Δρ. Δαμιανός Σερεφίδης από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη Γενεύη και ο κύριος Ιωάννης Αδαμόπουλος από την Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κήρυξη της Έναρξης της 1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης έγινε από την Ύπατο Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ευαγγελία Δεδούση. Η μέρα με τις εργασίες των Επιτροπών έφτασε και οι «διπλωμάτες» είναι καθοδόν για μία ενδιαφέρουσα μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *