Γίνε μέλος των Προεδρείων και της Ομάδας Αρχισυνταξίας του ΜΡΔ 2017!

posted in: Τελευταία Νέα | 0

Οι αιτήσεις για τα μέλη των Προεδρείων και της Ομάδας Αρχισυνταξίας που θα συμμετέχουν στη 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» η οποία θα διεξαχθεί από 15 ως 17 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει.

Μπορείς και εσύ να διεκδικήσεις μια θέση στο μεγαλύτερο μαθητικό συνέδριο στην Ελλάδα! Οι θέσεις των Προέδρων και των Αρχισυντακτών απευθύνονται σε φοιτητές που διαθέτουν μεράκι, έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που σχετίζονται με τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και διάθεση να συνεργαστούν για την επιτυχία της προσομοίωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ρόλο του Μέλους Προεδρείου μπορούν να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση εδώ (https://goo.gl/mf78sE), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την Ομάδα Αρχισυνταξίας σε αυτό τον σύνδεσμο (https://goo.gl/fTsr3y). Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως την Κυριακή 18 Ιουνίου. Μετά το πέρας της προθεσμίας και την επεξεργασία των αιτήσεων, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις των υποψηφίων σε συνεννόηση με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας, ιδιωτικών και δημοσίων. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Η προσομοίωση επικεντρώνεται στη διαδικασία ενώπιον των διαφόρων Επιτροπών, που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κ.Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, ad hοc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου (2011-2013) και δημιουργός του ThessIsMUN, του μοναδικού φοιτητικού Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *