Πρόεδρος

Παρασκευή (Παρούλα) Νάσκου-Περράκη
Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών

naskou-perraki

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Σικάγο, Στρασβούργο, Χάγη, Λονδίνο κ.ά. σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ΔΠΘ), όπου υπηρέτησε στη συνέχεια από το 1974 έως το 1993. Από το 1994 ως το 2014 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όπου και ίδρυσε την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής.

Εισήγαγε τον θεσμό των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ήδη από τη δεκαετία του 1980, ενθαρρύνοντας εκατοντάδες φοιτητές να συμμετάσχουν σε διεθνείς αποστολές ανά τον κόσμο και το 2001, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations), που αποτελεί τη μοναδική προσομοίωση των οργάνων του ΟΗΕ σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Το 2007, σε αναγνώριση της προσφοράς της, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη της απένειμε τον τιμητικό τίτλο “Friend of the United Nations” (F.U.N.).

Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ευρώπης, Αμερικής και αλλού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εκπροσώπησε τη χώρα σε ευρωπαϊκές κι άλλες συνδιασκέψεις.

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Neophit Rilsky του Blagoevgrad της Βουλγαρίας, ορίστηκε Δικαστής ad hoc στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει σειρά βιβλίων και επιστημονικών άρθρων στα Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.naskouperraki.gr.

 

 

Αντιπρόεδρος

Στέφανος Κατσούλης

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και φοιτητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και πτυχίου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα δικαίου των διεθνών οργανισμών, διεθνούς οικονομικού δικαίου, διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και θέματα σχετικά με την UNESCO και τη UNICEF.

Από τον Νοέμβριο του 2016 εργάζεσαι ως Συντονιστής Πεδίου του προγράμματος «Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα» που υλοποιείται από την «ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας», χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από την UNICEF.

Είναι μέλος της ομάδας υλοποίησης έργου του ΑΠΘ για το ερευνητικό πρόγραμμα  «I Have Rights” (Erasmus+) και της ομάδας έρευνας και υλοποίησης του προγράμματος Jean Monnet «Διάλογοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (Erasmus+) του Ιδρύματος Καλλιόπης Κούφα για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το 2009 υποστηρίζει διοικητικά την Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς Μοντέλου προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «ThessISMUN” (Παν. Μακεδονίας), ενώ από το 2010 είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας “Rhodes MRC”.

Διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης αλλά και συνεργάτης της Έδρας UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής Για Μια Δραστήρια Και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός έρευνας και διδασκαλίας στην Έδρα Jean Monnet της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και βοηθός της Οργανωτικής Επιτροπής των Δεύτερων Θερινών Μαθημάτων του Ιδρύματος Καλλιόπης Κούφα.

 

 

Γραμματέας

Δήμητρα Καρακιουλάκη

Είναι τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια.

Από το 2010 έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορες προσομοιώσεις (Μοντέλα) Ηνωμένων Εθνών, σε διεθνείς και εθνικές συνδιασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, σε ρητορικούς αγώνες, καθώς και στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων.

Είναι ενεργό μέλος της ομάδας ELSA (European Law Students’s Association), του Youthorama, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, καθώς και του NSHSS. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων εθελόντρια σε απευθείας σύνδεση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Τον Μάρτιο του 2017 συμμετείχε στη 12η συνεδρία της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις Αναγκαστικές Εξαφανίσεις στη Γενεύη.