Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ελληνική γλώσσα, «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2016.

Στην προσομοίωση συμμετείχαν 480 μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι, με την καθοδήγηση 70 φοιτητών με εμπειρία σε αντίστοιχα παγκόσμια συνέδρια, ασχολήθηκαν με τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από αντίστοιχες επιτροπές. Η συμβολή των συνοδών-εκπαιδευτικών ήταν σημαντική και καθοριστική.

Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Δρ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου. Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Φατούρος (Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης UNRIC-Βρυξέλλες) και Δρ. Δαμιανός Σερεφίδης (Γραφείο Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου-Γενεύη).

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν μαθητές από το «Σχολείο Κωφών Πανοράματος» και το «Φάρο του Κόσμου», στον οποίο και προσφέρθηκαν 300 περίπου μερίδες φαγητού.

 

 

Γνώμες των Επιτροπών

ΜΡΔ Εμπιστευτικό 2016